POGINUO PRED OCEM: Ubila ga struja na mešalici za beton!
Foto: Nebojša Mandić

Porodična tragedija u mestu Opovo kod Pančeva

POGINUO PRED OCEM: Ubila ga struja na mešalici za beton!

Crna Hronika -

Čuo sam njegov jauk kada se uhvatio za mešalicu. Odjednom je počeo da se trese i grči, ostao je na mestu mrtav, kaže Svetislav Josić, čiji je sin Željko (42) stradao dok su zajedno radili

OPOVO - Željko Josić (42) iz Opova, otac troje maloletne dece, poginuo je kada ga je na mešalici za malter udarila struja. Josić je preminuo naočigled oca Svetislava, koji je bezuspešno pokušavao da ga oživi. Pretpostavlja sa da je uzrok tragedije kvar u električnim instalacijama na mešalici.Nesrećnik je stradao juče ujutro, nedaleko od svoje kuće, dok je pomagao komšiji da izlije temelj za baraku.Umro mi pred očima- Otišli smo oko sedam sati od kuće, a nesreća se dogodila nepuna dva sata kasnije. Trebalo je da izlijemo još te dve mešalice - priča uplakani otac Svetislav ispred kuće u kojoj je odgajio sina, a koga je sad izgubio.Boreći se da izgovori svaku reč, dodaje da mu je sin preminuo pred očima i da je pokušao da mu pomogne.- Željko je trebao da istovari materijal u kolica. Bio sam na dva metra od njega. Čuo sam njegov jauk i kada sam ga pogledao, držao je obema rukama ručku od mešalice. Odjednom je počeo da se trese i grči. Pokušao sam da ga odvojim od te ručke, a onda je i mene struja odbacila - objašnjava nesrećni čovek.Prema njegovim rečima, ponovo je prišao sinu koji je grčevito držao metalnu šipku i uspeo da ga odvoji od nje.- Bio je sav zgrčen, jedva sam mu ruke odvojio. Cela mešalica se izlila na njega. Pokušavao sam da mu dam veštačko disanje, više od 30 puta sam pritiskao srce. Ali od njega ni glas više nisam čuo. Srce nije izdržalo.... Struja mu je spržila jedan prst, prošla kroz njega i napravila opekotinu na nozi - priča otac nastradalog čoveka dok se iza njega čuje jauk njegove supruge Mire.- Sine moj, čedo moje - jaukala je u dvorištu majka slomljena od bola.

Proslavio rođendan

Svetislav kaže da je njegov sin otac tri maloletne devojčice i da je 42. rođendan proslavio pre svega nekoliko dana.- Najstarija ćerka ima 17, srednja 16, a najmlađa šest godina. Pre pet dana proslavili smo njegov rođendan. Ništa nije ukazivalo na tragediju. Mešalica je bila uključena na produžni kabl, sa njim je sve bilo u redu, jedino ako je probio motor. Ne znam šta se desilo - kaže Svetislav.Željko Josić, kako saznajemo, radio kao vozač u bolnici „Laza Lazarević“, bio je omiljen i poštovan kolega. Okupljene komšije u porodici Josić ne mogu da poveruju u tragediju koja se desila- Niko od nas ne može da poveruje. Nije im bilo prvi put da rade na mešalici. Željko je bio čovek na ranu da ga staviš - kaže uplakani komšija Josića.Gledajući u poklopac kovčega koji će njegovom sinu biti večna kuća, Svetislav dodaje da će sahrana biti održana danas na groblju u Opovu u 14 sati.

Očajni otacJUČE SE RAZVEO, DANAS STRADAOSvetislav navodi da su mu se sin i snaja razveli i da su deca trenutno u Barandi kod majke.- Ne znam da li su im rekli šta se dogodilo. Juče je bio na sudu da završi sve u vezi sa razvodom i danas ga više nema. Šta ću jadan - kuka na sav glas jadan otac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track