PRESUDA MAJORU VOJSKE SRBIJE: Požar oslobođen optužbi za ubistva, dobio 2 godine za pištolj
Foto: Zorana Jevtić

Apelacioni sud

PRESUDA MAJORU VOJSKE SRBIJE: Požar oslobođen optužbi za ubistva, dobio 2 godine za pištolj

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio majora Vojske Srbije Dražena Požara od optužbi za ubistva Pavla Stanišića (23) i Zdravka Lukića (21), ispred kafane "Sremska noć" u Batajnici, pošto je na njih pucao u samoodbrani, ali ga je osudio na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja pištolja.

Tom odlukom, objavljenom na sajtu suda, potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu koji je Požara, takođe, oslobodio optužbi za ubistva i istovremeno mu je za godinu dana umanjena kazna za nedozvoljeno nošenje pištolja.

Sudovi su zaključili da je Požar pucao u nužnoj odbrani od ljudi koji su ga napali i tukli nanevši mu teške telesne povrede, zbog čega je isključena njegova krivična odgovornost.

Zbog prebijanja Požara, Apelacioni sud je povećao za četiri meseca zatvorske kazne trojici optuženih i pravosnažno osudio na po 10 meseci zatvora Nikolu Stanišića, Ivan Krstivojevića i Đura Burkija. Tragedija se dogodila 14. decembra 2010. godine, kada je šest mladića odbilo da plati račun u tom lokalu koji je Požar uzeo pod zakup, posle čega su ga brutalno pretukli.Požar je potom iz pištolja ispalio pet hitaca, pucajući u samoodbrani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track