Prikaži najnovije vesti
Vatrogasci, foto nebojša mandić
Gorelo 50 tona smole, rastvarača i acetona

PRIBOJ: Poginuo radnik u eksploziji magacina nekadašnjeg Poliestera

Crna Hronika 32

PRIBOJ - U požaru koji je danas oko podne zahvatio skladište nekadašnjeg pogona "Polioestera" u Priboju nastradao je, jedan radnik koji se u momentu ekplozije nalazio u magacinu sirovina.

U požaru je potpuno izgoreo magacin sirovina i repromaterijala firme "Poliester cevi" sa oko 50 tona smole, rastvarača i acetona.

Eksplozija se, kako navode očevici, čula u obližnjem restoranu i benzinskoj pumpi na Uvcu, a plamen je bio visok dvadesetak metara.

"Požar je lokalizovan i u toku je zagašavanje njegovog žarišta. U akciji su učestvovali svi raspoloživi kapaciteti Vatrogasne jedinice Sektora za vanredne situacije iz Priboja kao i po dva vozila sa kompletnom posadom iz Prijepolja i Fabrike automobila Priboj", rekao je komandir jedinice Vujadin Kovačević.

Srećna je okolnost da je vetar duvao iz suprotnog smera u odnosu na obližnji pogon koji proizvodi protivgardne rakete pa je izbegnuta daleko veća tragedija, rekao je on.

U popodnevnim satima nadležni ekološki inspektori uzeli su uzorke vode reke Lim nizvodno od pogona u kome je došlo do požara, a očekuje se i dolazak inspekcije koja će utvrditi stepen zagadjenosti vazduha u Priboju.

Preduzeće "Poliester cevi" jedno je od tri privredna društva nekadašnjeg "Poliestera" iz Priboja, privatizovanog 2007. godine. Bavilo se proizvodnjom filtera, cisterni, cevi, buradi, opreme za posebne namene i veliki deo proizvodnje izvozilo je na zapadnoevropsko tržište.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir