PRIZNANJE: Ubio sam pekara jer me je vređao!

Vojnović opisao kako je zaklao pekara

PRIZNANJE: Ubio sam pekara jer me je vređao!

Crna Hronika -
Kao na filmu: Onda sam otišao kući, sakrio nož, zapalio odeću i okupao se, a potom sam se vratio tamo i javio policiji da sam našao mrtvog gazdu

NOVI SAD - Nebojša Vojnović (40), zvani Neša, iz Begeča priznao je ubistvo pekara Slobodana Stojanovskog (62), zvanog Kića, i do detalja opisao zločin. On je naveo da je Stojanovskog izbo nožem jer ga je izvređao dok su zajedno pili.- Pili smo zajedno te večeri, ja pivo, a on vinjak i pivo. Nervirao me je sve vreme jer me je prozivao i govorio mi pogrdne reči. Bilo mi je dosta toga. U jednom trenutku mi je pao mrak na oči, uzeo sam nož i ubio ga - ispričao je Vojnović, kome je trebalo dva dana da progovori i prizna da je počinio svirepo ubistvo.Sumnjiva pričaNakon zločina Vojnović je otišao kući.- Prvo sam sakrio nož, koji sam u poslednje vreme nosio sa sobom. Skinuo sam odeću koja je bila krvava. Zapalio sam je i čekao da izgori. Okupao sam se, proverio dobro da li imam negde tragova krvi i onda se obukao. Kad sam bio siguran da sam sve tragove sa sebe sklonio, vratio sam se do pekare - rekao je Vojnović, dodavši da je ubrzo smislio alibi.

Mesto zločina... Dvorište gde je nađeno telo
Mesto zločina... Dvorište gde je nađeno telo

Naime, Vojnović je pozvao policiju i prijavio zločin u nameri da istragu usmeri u drugom pravcu, a da sebe prikaže kao čestitog i poštenog čoveka. Međutim, inspektorima je njegova priča od početka bila sumnjiva.- Zatekli smo ga vidno pijanog. Rekao je da je čak pokušao da pruži pomoć Slobodanu, da mu je masirao srce i davao veštačko disanje - kaže izvor Kurira.Otac troje deceIpak, Vojnović je odmah priveden. Na saslušanju je negirao krivicu, ali je policija ubrzo u dvorištu njegove kuće, u septičkoj jami, pronašla nož kojim je izvršen zločin. Pored noža, među fekalijama je pronađen i plastični pištolj, koji je Vojnović koristio za razbojništva. Naime, Vojnović je u aprilu izašao iz zatvora zahvaljujući amnestiji zbog razbojništava koje je počinio u Novom Sadu sa još dvojicom saradnika. Inače, Vojnović je otac troje dece, ali je razveden.

Žrtva... Slobodan Stojanovski
Žrtva... Slobodan Stojanovski

Poslednji pozdravCELO SELO NA SAHRANISlobodan Stojanovski, pekar koji je životni vek proveo u Begeču, juče je sahranjen na mesnom groblju. Od Stojanovskog su se oprostili gotovo svi meštani sela, koji navode da se Slobodan ni sa kim nije svađao niti se nekome zamerio.- Nema u selu ko ga nije voleo. Bio je dobrica, poštenjačina... Uvek je bio spreman da pomogne onima koji nemaju. Za svakoga je bio tu i svi su ga voleli - pričali su na sahrani meštani Begeča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track