TUZLA: Spasioci tragaju za četiri osobe na kopu Dubrave
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Zemljotres pogodio Tuzlanski kanton

TUZLA: Spasioci tragaju za četiri osobe na kopu Dubrave

Crna Hronika -
Jedna osoba je sinoć izvučena i prevezena na Klinički centar Tuzla, dok se za četiri osobe traga i izvlačenje se očekuje ne pre podneva

TUZLA - Spasilačke službe tragaju za četiri osobe koje su ostale zatrpane na Površinskom kopu "Dubrave" zbog zemljotresa koji je prethodnu noć pogodio šire područje Tuzlanskog kantona (TK), javio je portal Klix.ba.

Jedna osoba je sinoć izvučena i prevezena na Klinički centar Tuzla, dok se za četiri osobe, kako se nezvanično saznaje, traga i izvlačenje se očekuje ne pre podneva.

Prema nezvaničnim informacijama na PK Dubrave zatrpani su A.Š., A.D, A.A. i još jedna osoba, a sumnja se da su u obrušavanju zemlje smrtno stradali.

Na mestu nesreće nalaze se pripadnici Jedinice za specijalne namene MUP-a TK, a prilaz je otežan zbog velikih količina blata.

Kliks.ba navodi da su oni nelegalno boravili na PK Dubrave gde su kopali ugalj i od njegove preprodaje zarađivali za život.

Zemljotres jačine 3,6 stepeni Rihtera pogodio je prethodne noći područje TK, a prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije epicentar zemljotresa bio je u regionu Kalesije u subotu u 20:20 sati.

Zemljotres takvog intenziteta ne može da izazove štete na objektima, ali stanovništvo može da ga osetiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track