ZBOG BEZBEDNOSTI: Spomenik poginulim policajcima dobija novo mesto
Foto: Dragan Kadić

Sindikat zaposlenih policije pisao vrhu države

ZBOG BEZBEDNOSTI: Spomenik poginulim policajcima dobija novo mesto

Crna Hronika -
Spomenik u obliku pravoslavnog krsta s grbom Žandarmerije na vrhu i sloganom „S verom u Boga i krst časni i majku Srbiju“ podignut je 2012. godine u čast dvadesetak policajaca poginulih na ovom terenu 1999. godine

BEOGRAD - Sindikat zaposlenih policije uputio je pismo predsedniku Srbije, Vladi i premijeru u vezi sa uklanjanjem spomenika poginulim policajcima i pripadnicima Žandarmerije koji je podignut u selu Lučani, u opštini Bujanovac.

- Smatram da je uklanjanje spomenika ishitrena odluka jer je spomenik postavljen na sećanje i čast poginulih policajaca i pripadnika Žandarmerije koji su dali živote da bi zaštitili suverenitet države Srbije, teritoriju Srbije i život svih građana na teritoriji opština Bujanovac, Medveđa, Preševo - navodi predsednik Sindikata zaposlenih policije Dejan Đukić.On dodaje kako je svestan da će ovaj dopis izazvati negodovanje pojedinih organizacija, političara, „verovatno i nekih stranih država“.- Međutim, navodim da ovo pišem prvo kao Srbin, neko ko je rođen u Srbiji, čija je kolevka Srbija, pa tek kao predsednik jedne sindikalne organizacije. Spomenik je podignut u čast i sećanje na heroje Srbije, sećanje na policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji su dali živote za odbranu svoje otadžbine, svoje teritorije i svih građana bez obzira na nacionalnost i smatram da spomenik podignut u Lučanima nikog ne može ugroziti - navodi Đukić.Spomenik u obliku pravoslavnog krsta s grbom Žandarmerije na vrhu i sloganom „S verom u Boga i krst časni i majku Srbiju“ podignut je 2012. godine u čast dvadesetak policajaca poginulih na ovom terenu 1999. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja