Denis Šefik: Baš mi je žao Radića
Foto: Saša Pavlić

Intervju, vaterpolo golman koji je pogotkom doneo Kup Crvenoj zvezdi

Denis Šefik: Baš mi je žao Radića

Ostali sportovi -
Zdravko Radić je moj najbolji kolega, sjajan čovek i sportista. Lopta ga je prevarila, čudno je odskočila. Suđenje ne komentarišem, mnogo poštujem prijatelje iz Kragujevca, neću da me pogrešno shvate

Ljudina!Prvim golom u karijeri Denis Šefik ušao je u istoriju srpskog vaterpola. Zvezdinim navijačima njihov golman je isto što i rivalskom taboru Dušan Kecman, s jednom važnom razlikom - da se pogodak s gola na gol još nije video u ozbiljnom vaterpolo svetu, dok su koševi „a la Kecman“ skoro pa svakodnevica.Kako ste doživeli svoj „neobičan“ gol?- Srećan sam što sam golom doneo svojoj ekipi važan trofej, ali sam pomalo tužan što sam pogodio mrežu Zdravka Radića - počeo je razgovor Šefik.Izgleda da ste jako dobri prijatelji?- Golman Radničkog je moj najbolji kolega, sjajan čovek i sportista, koji svojim odbranama drži svoju ekipu i u Ligi šampiona i u domaćem prvenstvu. Ne preterujem ako kažem da je trenutno najbolji golman koji brani u Srbiji.Da li vam ga je žao?- Lopta ga je prevarila, stvarno je neverovatno odskočila!Šta mislite o optužbama Kragujevčana da je gol bio neregularan?- Nikad nisam komentarisao suđenje, pa neću ni sad. Imam veliko poštovanje prema prijateljima iz protivničkog tima, tako da bi neke moje reči mogle da budu pogrešno shvaćene.Sećate li se penala protiv Švajcaraca?- Možda je i bolje što ga tada nisam dao. Ko zna da li bih pogodio za Kup da sam tada postigao gol protiv Švajcaraca - rekao je Šefik za Kurir.Nije tajna Šefikova želja da se pre odlaska u penziju jednom pojavi u ulozi strelca. U prošloj sezoni protiv švajcarskog Krojclingena od trenera Dejana Savića dobio je davno obećanu priliku da izvede penal. Sticajem okolnosti sudije su u poslednjoj sekundi pokazali na peterac, a Denis Šefik je sa kapicom igrača uskočio u bazen da ga izvede. Usled velike želje da pogodi mrežu protivnika, lopta je iskliznula iz ruke i jedna lepa šansa je otišla u nepovrat.

Golmanska porodicaSIN DAVID FUDBALERHoće li vaš sin nastaviti očevim stopama?- Moj David brani gol ekipe Partizana za igrače rođene 2003. godine. Nadam se da će me prevazići. Kažu ljudi da je dobar. Da li će imati moju konstituciju, to ćemo tek videti. Na prvi pogled bih rekao da neće imati problem s visinom - kaže ponosni otac.

Tragičar finalaNISAM SPAVAO CELU NOĆZdravko Radić izvinio se zbog kiksa navijačima Radničkog iz Kragujevca:- Stalno mi je taj gol u glavi! Nisam spavao cele noći! Takve stvari se retko dešavaju, ali se, eto, meni dogodilo. Bio sam maksimalno spreman i koncentrisan, ali u toj milisekundi sve se odigralo. Lopta je visoko odskočila, nisam reagovao kako treba. Ne mogu nikome da objasnim koliko mi je teško, niti me iko može razumeti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track