CRVENA ZVEZDA ZAVRŠILA OZBILJNO POJAČANJE ZA NOVU SEZONU: Desni bek kalibra Lige šampiona dolazi na Marakanu!
Foto: Peerapon Boonyakiat / Zuma Press / Profimedia

konačno

CRVENA ZVEZDA ZAVRŠILA OZBILJNO POJAČANJE ZA NOVU SEZONU: Desni bek kalibra Lige šampiona dolazi na Marakanu!

Fudbal -

FK Crvena zvezda blizu je završetka posla za kapitalno pojačanje, za novu sezonu, saznaje Kurir.

Seol Jung Vu
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Sportski menadžment Crvene zvezde nalazi se u poodmaklim pregovorima sa reprezentativcem Južne Koreje Seol Jung Vuom. Prema najnovijim informacijama, Crvena zvezda i Ulsan postigli su dogovor u vezi sa transferom, pa će se 25-godišnji fudbaler pojaviti na prozivci za novu sezonu.

Seol Jung Vu igra na poziciji desnog beka, ali se odlično snalazi i na suprotnoj strani, tako da je za klub Ulsan, ali i reprezentaciju Južne Koreje često puta igrao i kao levi bek. U Ljutice Bogdana 1 A smatraju da je Korejac pravo rešenje i kalibar za Ligu šampiona.

Hvan In Bom
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je zimus želela da završi transfer Seol Jung Vua, spremna da plati 700.000 evra na račun obeštećenja, ali su ljudi iz Ulsana odlučili da im je igrač potreban za nacionalno prvenstvo. Da podsetimo, preporuku tehničkom direktoru Marku Marinu za Seol Jung Vua dao je In Bom Hvan, fudbaler Crvene zvezde, koji zemljaka odlično poznaje iz reprezentacije.

Za fudbalera iz Južne Koreje zainteresovan je bio i turski Fenerbahče, ali je prevagnula odluka Seol Jung Vua da želi u Srbiju, u Crvenu zvezdu, jer mu je sve najbolje o klubu rekao upravo In Bom Hvan. Zimus je Korejca tražio i engleski premijerligaš Vest Hem.

Marko Marin
foto: www.crvenazvezdafk.com

Seol Jung Vu trebalo bi da bude drugo završeno pojačanje za sledeću sezonu Crvene zvezde. Klub je dogovorio dolazak, tačnije povratak Luke Ilića, koji je bio član Mančester sitija.

Crvena zvezda na poziciji desnog beka ima Ognjena Mimovića i sasvim je sigurno da će mladi fudbaler ostati na Marakani i boriti se za minutažu i mesto u startnih 11 sa Korejcem. Sa druge strane, iskusniji Lazar Nikolić gotovo sigurno odlazi, jer ovog proleća gotovo i da nije dobio priliku od strane trenera Vladana Milojevića.

Kurir sport

00:29

Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track