PARTIZANOV KOREJAC OTKRIO ŠTA MISLI O SARMI I ĆEVAPIMA: Ne zna engleski i srpski, ali je našao zajednički jezik sa navijačima!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

biljana pita

PARTIZANOV KOREJAC OTKRIO ŠTA MISLI O SARMI I ĆEVAPIMA: Ne zna engleski i srpski, ali je našao zajednički jezik sa navijačima!

Fudbal -

Jung Džun Goh, fudbaler iz Južne Koreje, stigao je u Partizan ove zime iz Pohang Stilersa, u transferu vrednom 1.200.000 evra.

Goh
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Vezni igrač sa izrazito ofanzivnim karakteristikama, zbog kvalitetnih poteza, privukao je od starta pažnju navijača i medija. Ima 22 godine, zadužio je dres sa brojem 77 i dolazak u Srbiju i Partizan mu je prvo internacionalno iskustvo.

- Pre nego što sam došao u Beograd, gledao sam snimke navijača. Znao sam koliko su strastveni. Hteo sam što pre da dođem u Srbiju. Ne razumem šta pevaju, ali osećam energiju - rekao je Goh u razgovoru sa Biljanom Obradović i otkrivši da je pre nekoliko dana snimao spot sa navijačima.

Nedavno su u Beogradu boravili Gohovi roditelji. Bilo je to prvi put ne samo da su u Evropi, već i da su napustili Južnu Koreju.

– Roditelji su prvi put izašli iz zemlje. Prvi put su bili u inostranstvu. Starija sestra često putuje i veoma joj se dopao Beograd. Rekla je da je lep grad. Moji roditelji i porodica me prate u Južnoj Koreji i redovno gledaju utakmice.

Goh, Biljana Obradović
foto: Printskrin/Jutjub

Prija mu fudbal u Srbiji, ne žali se previše na infrastrukturu.

- Meni je ovde sve interesantno, velika je liga. Takođe, možda stadioni nisu u najboljem stanju, ali osećam da je u Srbiji duga tradicija što se tiče fudbala.

Otkrio je momak iz Južne Koreje i šta misli o srpskim jelima i domaćim specijalitetima. Posebno o sarmi i ćevapima.

- Prvi put čujem nazive ovih jela, ali moraću da probam. Inače, jedem često srpsku hranu i mogu reći da mi se sviđa. Što se hrane tiče, nemam bilo kakvih problema.

Aleksandar Katai, Goh
foto: www.crvenazvezdafk.com

Goh se trudi da promoviše Partizan van granica Srbije, posebno u Južnoj Koreji.

- Naručio sam 80 dresova Partizana, jer su mi mnogi tražili. To sam sve poklonio porodici i prijateljima.

Odnos sa saigračima iz Partizana je najbolji mogući.

- Najbliži sam sa Leom (Leonard Ovusu op.a.) i Kastiljom (Denil Kastiljo op.a.). Stariji igrači, koji su me dočekali u Partizanu su ljubazni. Iako ne govorim engleski i srpski, svi se trude da razgovaraju sa mnom.

Goh
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Smatra da može još bolje u dresu Partizana.

- Ni sada ne igram toliko loše, ali želim da što više golova i imam dosta asitencija. Daću sve od sebe da pomognem timu.

Polako uči srpski izraze, kaže da mu to znači.

- Dobro juto. Dobar dan. Hvala. Zdravo. Dobro veče - otkrio je Goh, šta zna od srpskog.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track