Milan Bajić pomilovao zaposlene

DIREKTOR OPROSTIO KRAĐU ĐAKA: Novčano ću kazniti učiteljice jer nisu uspele u nameri

Društvo

Autor:

Direktor OŠ „Josif Pančić“ kaže da je kazna za učiteljice koje su varale svoje učenike novčana jer je sve na vreme otkriveno

Milan Bajić

Bajić: Nastavnice su pred nervnim slomom!

BEOGRAD - Izvukli se!
Milan Bajić, direktor Osnovne škole „Josif Pančić“ na Banovom brdu u Beogradu, kaže da će učiteljice koje su planirale da zarade na kartama za pozorišnu predstavu prodajući ih za 400 umesto 250 dinara verovatno kazniti samo novčano.

Manja plata

- Već sam razgovarao s koleginicama, ali još uvek nisam odlučio na koji način će biti kažnjene, najverovatnije novčano. Bitno je da je sve zaustavljeno, sama namera je sprečena. Ovo je škola i dogovor mora da postoji. Nastavnice su pred nervnim slomom i moram priznati da mi nije lako da donesem odluku o tome kako da reagujem - kaže Bajić i dodaje da je cela stvar preuveličana.

- Zaista ne znam šta više da kažem. Ja prvi ne bih dozvolio da deca daju više para. Ti roditelji koji su pozvali vašu redakciju prvo je trebalo da sa mnom kontaktiraju i da mi sve ispričaju. Ponavljam, to se nije desilo, sprečili smo da do toga dođe - kaže direktor škole.

Roditelji šokirani

Roditelji čija deca idu u ovu školu zgranuti su odlukom direktora jer misle da kazna treba da bude mnogo oštrija.
- To stvarno nema smisla! Oni će biti novčano kažnjeni jer nisu uspeli deci da prodaju karte?! Da li to znači da ni pokušaj ubistva ne treba kažnjavati?! - zgranut je roditelj jednog osnovca.

Podsetimo, učiteljice su kartu koja se regularno prodaje po ceni od 250 dinara za predstavu „Petar Pan i baštovan Kuka“ đacima drugog razreda naplaćivale 400 dinara, što je za 60 odsto više. Ogromnu razliku u ceni pravdali su prevozom iako je bioskop Šumadija, u kojem se igra predstava, udaljen manje od 200 metara od škole.
Direktor škole rekao je da nije bio upoznat sa organizacijom predstave koju su vodili nastavnici sa agencijom „Everest“.

Istraga

U Ministarstvu prosvete kažu da ako nastavnici izvode vannastavne aktivnosti u toku radnog dana, moraju da se odreknu dnevnica.
- Zatražili smo informaciju o slučaju od direktora škole i uputićemo inspekcijski nadzor. Obavestićemo i Ministarstvo kulture kako bi se uspostavila bolja komunikacija - objašnjavaju oni.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (39)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Lela

  Lela

  Zao mi je sto smo zbog ovakvih nastavnika svi ocrnjeni. Stalno se prica o dnevnicama nastavnika i o tome kako zaradjujemo, da ne kazem krademo, ogromne kolicine novca. Svoje djake sam vodila redovno u bioskop, iz Novog Sada svojim kolima na Sajam knjiga, klizanje itd. Jedina "zarada" mi je bila besplatna karta. Djaci su me i u toku letnjeg raspusta ... više zvali da idemo u bioskop i vodila sam ih. Ima nas ucitelja koji volimo svoj posao i radimo ga sa ljubavlju i zeljom da toj deci omogucimo sto kvalitetnije obrazovanje.

  33 Odgovori 
 • u magnovenju

  u magnovenju

  "...Nastavnice su pred nervnim slomom i moram priznati da mi nije lako da donesem odluku o tome kako da reagujem..."
  Nastavnice su pred nervnim slomom? Ma da li je to moguce? Hahahahahaha !!! Bas se nasmejah.
  Ovakve svrari se desavaju stalno i u svim skolama. Igrom slucaja ovo je otkriveno. Sto se tice kazne, naivan je svako ko je mislio da ce bi ... više ti drugacije

  23 Odgovori 
 • Miki

  Miki

  Nema on sta da "oprosti" vec sudstvo.Jer je u pitanju krivicno delo kradje u pokusaju.

  23 Odgovori 

Poslednji komentar

 • zubic srdjan

  zubic srdjan

  sramotno je napadati coveka koji nema mrlju na svojoj karijeri.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!