Domaća saher-torta
Foto: Shutterstock

Prste da poližeš

Domaća saher-torta

Recept dana -

Sastojci:- 280 g putera- 280 g čokolade- 480 g šećera- 220 g brašna- 60 g kakaoa- 12 jajaPreliv:- 250 g čokolade- 125 ml vode- 200 g šećera- 30 g kakaoa- 300 g džema od kajsijePriprema:Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih sa 200 g šećera. Puter sobne temperature umutite sa 80 g šećera. Dodajte otopljenu čokoladu i brašno pomešano s kakaom. Umešajte umućena belanca pa masu sipajte u podmazan kalup za tortu. Peći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 45 minuta.

Ostavite da se kora ohladi, prepolovite je pa premažite toplim džemom u sredini i sa spoljašnjih strana.U šerpicu staviti šećer, vodu, kakao i čokoladu, pustiti da se otope i masa dobro sjedini, pa je preliti preko torte, ostaviti da se ohladi, i tek onda je seći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track