FERGUSON OTKRIO TAJNU: Nemanja Vidić hteo da ratuje za Kosovo
Foto: Reuter

Srbin planirao odlazak u vojsku

FERGUSON OTKRIO TAJNU: Nemanja Vidić hteo da ratuje za Kosovo

Fudbal -
Aleks Ferguson napisao u autobiografiji da je Nemanja 2009. hteo da ode da se bori za južnu pokrajinu; Fergusonova knjiga puna sočnih detalja iz njegove karijere

Delija!Nemanja Vidić je bio spreman da ratuje za Kosovo i Metohiju, otkriva u svojoj autobiografskoj knjizi bivši menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson. Upravo je Škot doveo budućeg kapitena na Old Traford 2006. godine iz moskovskog Spartaka za sedam miliona funti.Pogled u očima- Vidić je bio strog i beskompromisan tip. Prišao mi je 2009. godine i rekao da će ga možda pozvati u vojsku. Kad sam ga zabrinuto pitao kako to misli, odgovorio mi je: „Kosovo. Idem, to je moja dužnost.“ Imao je taj pogled u očima - napisao je Ferguson u autobiografiji.Nemanja Vidić (32) ima kultni status na Old Trafordu, a za Junajted igra svoju osmu sezonu. Navijači ga obožavaju, spevali su mu i pesmu u kojoj veličaju njegovu mušku igru. Engleze posebno fascinira to što je Nemanja van terena običan momak i porodičan čovek, koji se ne vozi u „ferariju“ ili „maseratiju“, već u običnom automobilu.Aleks Ferguson je opisao i sukob s Dejvidom Bekamom i dolazak Kristijana Ronalda.Bekamov flert- Znao sam da Bekam flertuje s Realom. Sedeo je na oko 3,5 metara od mene. Između nas, na podu je ležao red kopački. Opsovao je. Krenuo sam ka njemu i dok sam mu prilazio šutnuo sam kopačku. Pogodila ga je tačno iznad oka. Naravno da je ustao i krenuo ka meni, a saigrači su ga zaustavili. Sedi! Izneverio si tim. Onog momenta kad igrač Mančester junajteda pomisli da je veći od menadžera, mora da ode - napisao je Ferguson, a potom se dotakao Ronalda:- Kristijano je bio najtalentovaniji fudbaler koga sam trenirao. Nadmašio je sve s kojima sam radio u Junajtedu. Kad je njegov odlazak postao izvestan, postigli smo džentlmenski dogovor.

Fergi: Rekao mi je da će ga zvati u vojsku i da će se odazvati jer mu je to dužnost
Fergi: Rekao mi je da će ga zvati u vojsku i da će se odazvati jer mu je to dužnost

Nijedna fotka s JanuzajemNemanja Vidić ima jasno izražen nacionalni stav i u svakom intervjuu engleskim novinarima s ponosom ističe da je Srbin. Pored njega, danas u Junajtedu igra i talentovani Albanac sa belgijskim pasošem Adnan Januzaj.Engleski mediji ne pišu kakva je komunikacija između njih dvojice, ali je zanimljivo da ne postoji nijedna zajednička slika Vidića i Januzaja. Ako Džons, Evans, Velbek, Kleverli, Zaha i ostala mlađurija stoji mirno pred Nemanjom, onda to isto radi i Januzaj, jer je jedan Vidić kapiten.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track