Posle Miškovića

Hapse i Dragana Đurića?!

Društvo

Autor:

Policija češlja i mutnu privatizaciju „Boske“ u RS, koju je kupio konzorcijum „Delte“ i „Zekstre“, pišu sarajevski mediji

Dragan Đurić,

Vreme je da se Đurić zabrine

BEOGRAD - Sledeći.
Posle hapšenja vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, policija češlja i Dragana Đurića, vlasnika „Zekstre“ i predsednika FK Partizan!

- MUP Srbije će uskoro uhapsiti Dragana Đurića, tvrde naši beogradski izvori, a njegovo privođenje očekuje se svakog dana - preneli su mediji.

Mišković je zajedno sa Đurićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kako pišu sarajevski mediji, počinio prevaru privatizacijom Robnih kuća „Boska“ u Republici Srpskoj.

Vlada RS je 2008. prihvatila ponudu konzorcijuma „Delta“ i „Zekstra“ za kupovinu većinskog državnog kapitala „Boske“. Taj konzorcijum ponudio je tri miliona evra, preuzimanje svih stalno zaposlenih radnika (njih 254), investiranje tri miliona evra i izmirenje ostalih obaveza firme. Na kraju su radnicima isplaćene otpremnine. „Boska“ je prošlu godinu završila s gubitkom od dva miliona KM, ukupne obaveze su veće od 25 miliona KM, a imaju devetoro zaposlenih.

- „Boska“ je trenutno dužna Investiciono-razvojnoj banci RS 2,3 miliona konvertibilnih maraka i nema šanse da vrati taj novac, jer su svi računi „Zekstre“ u Srbiji blokirani, a ta kompanija počinila je brojne finansijske prevare. Dragan Đurić nije vratio milionski kredit Agrobanci, a napravio je brojne mahinacije i kao predsednik Partizana. Đurić je, takođe, učestvovao u kriminalnim privatizacijama u Srbiji, a jedna od najvećih prevara je kupovina i uništenje Veterinarskog zavoda Zemun - prenose mediji.

(R. K.)

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (72)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • laser5

  laser5

  Koliko vidim,Oni nisu obicni kriminalci vec drzavni neprijatelji!
  Treba im suditi najpre tako.

  126 Odgovori 
 • DUSAN

  DUSAN

  Pa kada covek vidi ovaj bezobrazluk,hapsenje je za njih obican luksuz!!!

  111 Odgovori 
 • laki

  laki

  mnogo mi imamo miškovića u srbiji svima reba istresti sve pare sa računa i pokupiti imovinu i prodati pa nam neće trebati krediti nego te pare upotrebiti za pokretanje proizvodnje a ne samo otvarati šopinge strane a bankarima oporezovati ekstra profit od onih 22 milijarde evra što su izneli iz srbije pa da počnemo da živimo i radimo ko norm ... više alni svet

  105 Odgovori 

Poslednji komentar

 • kondor

  kondor

  Ne samo njega uhapsiti , smeniti kompletan UO Partizana i dobro procesljati i skupstinu Partizana . Svi su oni krivi (cast izuzecima) sto se on nalazi na celu Partizana .

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!