Prikaži najnovije vesti
Dragan Đurić,
Posle Miškovića

Hapse i Dragana Đurića?!

Društvo 3163

Policija češlja i mutnu privatizaciju „Boske“ u RS, koju je kupio konzorcijum „Delte“ i „Zekstre“, pišu sarajevski mediji

BEOGRAD - Sledeći.
Posle hapšenja vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, policija češlja i Dragana Đurića, vlasnika „Zekstre“ i predsednika FK Partizan!

- MUP Srbije će uskoro uhapsiti Dragana Đurića, tvrde naši beogradski izvori, a njegovo privođenje očekuje se svakog dana - preneli su mediji.

Mišković je zajedno sa Đurićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kako pišu sarajevski mediji, počinio prevaru privatizacijom Robnih kuća „Boska“ u Republici Srpskoj.

Vlada RS je 2008. prihvatila ponudu konzorcijuma „Delta“ i „Zekstra“ za kupovinu većinskog državnog kapitala „Boske“. Taj konzorcijum ponudio je tri miliona evra, preuzimanje svih stalno zaposlenih radnika (njih 254), investiranje tri miliona evra i izmirenje ostalih obaveza firme. Na kraju su radnicima isplaćene otpremnine. „Boska“ je prošlu godinu završila s gubitkom od dva miliona KM, ukupne obaveze su veće od 25 miliona KM, a imaju devetoro zaposlenih.

- „Boska“ je trenutno dužna Investiciono-razvojnoj banci RS 2,3 miliona konvertibilnih maraka i nema šanse da vrati taj novac, jer su svi računi „Zekstre“ u Srbiji blokirani, a ta kompanija počinila je brojne finansijske prevare. Dragan Đurić nije vratio milionski kredit Agrobanci, a napravio je brojne mahinacije i kao predsednik Partizana. Đurić je, takođe, učestvovao u kriminalnim privatizacijama u Srbiji, a jedna od najvećih prevara je kupovina i uništenje Veterinarskog zavoda Zemun - prenose mediji.

(R. K.)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir