Posle Miškovića

Hapse i Dragana Đurića?!

Društvo

Autor:

Policija češlja i mutnu privatizaciju „Boske“ u RS, koju je kupio konzorcijum „Delte“ i „Zekstre“, pišu sarajevski mediji

Dragan Đurić,

Vreme je da se Đurić zabrine

BEOGRAD - Sledeći.
Posle hapšenja vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, policija češlja i Dragana Đurića, vlasnika „Zekstre“ i predsednika FK Partizan!

- MUP Srbije će uskoro uhapsiti Dragana Đurića, tvrde naši beogradski izvori, a njegovo privođenje očekuje se svakog dana - preneli su mediji.

Mišković je zajedno sa Đurićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kako pišu sarajevski mediji, počinio prevaru privatizacijom Robnih kuća „Boska“ u Republici Srpskoj.

Vlada RS je 2008. prihvatila ponudu konzorcijuma „Delta“ i „Zekstra“ za kupovinu većinskog državnog kapitala „Boske“. Taj konzorcijum ponudio je tri miliona evra, preuzimanje svih stalno zaposlenih radnika (njih 254), investiranje tri miliona evra i izmirenje ostalih obaveza firme. Na kraju su radnicima isplaćene otpremnine. „Boska“ je prošlu godinu završila s gubitkom od dva miliona KM, ukupne obaveze su veće od 25 miliona KM, a imaju devetoro zaposlenih.

- „Boska“ je trenutno dužna Investiciono-razvojnoj banci RS 2,3 miliona konvertibilnih maraka i nema šanse da vrati taj novac, jer su svi računi „Zekstre“ u Srbiji blokirani, a ta kompanija počinila je brojne finansijske prevare. Dragan Đurić nije vratio milionski kredit Agrobanci, a napravio je brojne mahinacije i kao predsednik Partizana. Đurić je, takođe, učestvovao u kriminalnim privatizacijama u Srbiji, a jedna od najvećih prevara je kupovina i uništenje Veterinarskog zavoda Zemun - prenose mediji.

(R. K.)

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nije loto više ono što je bio. Vratite nam Suzanu Mančić Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!