RADIKALI U KAMPANJI Šešelj: Obezbediti sredstva za razvoj kulturnog života
Foto: Marina Lopičić

obišli kalemegdan

RADIKALI U KAMPANJI Šešelj: Obezbediti sredstva za razvoj kulturnog života

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Nosilac liste Srpske radikalne stranke za beogradske izbore Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Milan Damjanović obišli su danas Kalemegdan i građanima centralnih beogradskih opština predstavili konkretan i jasan program radikala kojim se mogu obezbediti sredstva za razvoj kulturnog života .

"Upravljanje Beogradom kao metropolom, kao zaista velikim gradom, ne podrazumeva samo rešavanje komunalnih problema. Beograd ima vrlo visok stepen samouprave i ima vrlo značajne funkcije u kulturnoj sferi", rekao je Šešelj.

"Ono što država i lokalna samouprava treba da finansiraju, to je dakle sračunato sa nekim nacionalnim interesom: da se podstaknu domaći dramski pisci, da se motivišu režiseri da režiraju domaće drame: i starih i novih autora, a da sve to ima jednu patriotsku poruku, jer ono što ima patriotsku poruku treba država da finansira, a ono što nema, nek prepusti tržištu", kazao je Šešelj.

Drugo, naveo je lider radikala, mi bismo "ukinuli finansiranje svih tih nevladinih organizacija koje deluju protiv Srbije i srpskog naroda i ukinuli bismo finansiranje medija koji su u antisrpskoj funkciji".

"Mediji treba da idu na tržište, a da se finansira samo ono što je zaista od nacionalnog ili gradskog značaja. A sve ostalo, kako se ko snađe na tržištu", kategoričan je lider radikala.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track