BASTAĆ: Slavija je simbol Beograda, sredili smo i Žućkovo ćoše
Foto: Beta/Šta radite bre

"Šta radite bre - Marko Bastać"

BASTAĆ: Slavija je simbol Beograda, sredili smo i Žućkovo ćoše

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" organizovala je danas na Slaviji izložbu fotografija Beograda na kojima su, kako su saopštili, vide posledice neodgovornog i bahatog ponašanja aktuelne gradske vlasti.

Nosilac liste Marko Bastać rekao je da je Slavija jedan od simbola Beograda i da gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić te simbole uništavaju, a kao zamenu nude "besmislene i preskupe projekte".

"Na Slaviji su napravili fontanu koja peva umesto da reše saobraćajne probleme i pešačke prelaze zbog kojih svakodnevno imamo saobraćajni haos. Ovo je posledica ignorisanja struke i još jednog aranžmana koji puni njihove džepove", rekao je Bastać. On je dodao da su ploče na platou kod Slavije, koji je se još gradi, već popucale.

Akcija za Žućkovo ćoše

Predstavnici Grupe građana "Šta radite bre - Marko Bastać" organizovali su danas akciju u Knez Mihailovoj ulici gde su na "Žućkovom ćošetu" postavili klupu i uredili ovaj prostor koji je posvećen našem legendarnom košarkašu Radivoju Koraću, kaže se u saopštenju.

Beograd ne čine bulevari, fontane, soliteri i gondole. Beograd čine ljudi. Oni koji danas žive u njemu ali i oni koji su nam ga ostavili onakvog kakav je danas. Jedan od njih je Radivoje Korać, on nije bio samo jedan on najboljih košarkaša Evrope svih vremena već je svojim ponašanjem postao jedan od simbola Beograda i vremena u kome je živeo, navodi se u saopštenju izjava Marka Bastaća, nosioca izbore liste "Šta radite bre".

Za one koji ne znaju, upravo Žućko je u Beograd sa putovanja donosio ploče, postavljao trendove u oblačenju, preporučivao nove knjige. Rečju - bio je Beograđanin.

Ova gradska vlast ne poznaje te vrednosti. Zato smo mi danas u znak sećanja na sve prave Beograđane sredili ovaj Žućkov ćošak i postavili klupu.

Potrebno nam je svima da nekada zastanemo i setimo se pravih vrednosti", rekao je Marko Bastać, nosilac liste "Šta radite bre".

(Kurir.rs/Beta/Fonet/Foto: Promo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track