Intervju, potpredsednica DS

Jelena Trivan: DS preti potop!

Politika

Autor:

Moramo da promenimo neke stvari u stranci da nas talas naručenih napada, nerealnih ambicija i osvetoljubivosti ne bi sve potopio, kaže Trivanova

Jelena Trivan,

Trivanova kaže da ona nije ni za šta kriva ni odgovorna

BEOGRAD - Spasavaj se ko može.
Jelena Trivan, potpredsednica DS, smatra da stranka mora da se reformiše i reši odnose, inače im, kako kaže, preti potop. Ona zamera nekim stranačkim kolegama što se zalažu za odgovornost vrha stranke jer su, kako kaže, i drugi lideri gubili izbore, pa niko nije tražio njihovo povlačenje.

♦ Posle lošeg rezultata na izborima, DS je sve više opterećen unutarstranačkim problemima. Mogu li se rešiti bez raskola?
- Na srpskoj političkoj sceni imamo iste lidere 20 godina i gubili su izbore više puta a da nikada niko ni u njihovim strankama ni u javnosti nije postavljao pitanje odgovornosti. 

Najbolji primer za to je Tomislav Nikolić. Danas državno pitanje broj jedan nije standard građana nego odnosi u DS. Delom zbog želje da se uništi najveća stranka, a s njom i opozicija, a delom i zbog onih koji u samoreklamiranju svaki dan to pitanje nameću.

♦ Mislite i na svog stranačkog kolegu Borislava Stefanovića? Delite li njegovo mišljenje da u DS neće biti lomova jedino ako se Boris Tadić i Dragan Đilas dogovore?
- Ne postoji stranka s kadrovima kakva je DS. I Tadić i Đilas su najbolji primeri za to. DS su danas potrebni svi njeni ljudi, saglasni i ujedinjeni ukoliko želimo da u najskorijem roku oborimo ovu vladu i vratimo Srbiju na pravi put.

♦ Stefanović i Goran Ješić smatraju da treba da odgovaraju svi koji su loše radili i okoristili se strankom, pa i potpredsednici.
- Pa naravno da treba da odgovaraju svi koji su učinili nešto protivno zakonu ili moralu, ali se bojim da upiranje prstom u ljude bez osnova ne doprinosi odgovornosti nego rasulu. Izbori se ne dobijaju na osnovu 40 dana kampanje nego na osnovu četiri godine rada i rezultata. Kako je ko radio i u vladi i u stranci, ali i ko je odgovoran za sve ono što se dešavalo posle izbora, treba da se utvrdi.

♦ Za loš rad prozvani ste i vi, uz Dragana Šutanovca i Dušana Petrovića.
- Nisam vodila kadrovsku politiku, nisam bila u vladi, nisam birala lokalne odbore i lidere, pa ne znam da li sam odgovorna što sam sve vreme, često usamljena, zastupala vladu, stranku i sve njene ljude, ne mareći šta je nepopularno i loše po mene, a pritom nikad nisam učestvovala u vlasti. Ne znam da li je to za odgovornost ili za poštovanje.

♦ Hoće li biti promena u vrhu DS? Kada će se održati izborna skupština?
- Nije o tome bilo reči, ali sa skupštinom i bez nje, moramo promeniti neke stvari da nas ovaj talas naručenih napada, nerealnih ambicija i osvetoljubivosti ne bi sve potopio.

♦ Očekujete li da Đilas bude protivkandidat Tadiću?
- Đilas je sam, čini mi se, na to pitanje dao negativan odgovor.

♦ U kakvim ste vi odnosima sa Đilasom?
- Odličnim.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde