Prikaži najnovije vesti
   podgorica, srpska, TV, radio, drecun

Milorad Drecun predsednik odbora za KiM

Politika 18

Izbor potpredsednika ostavljeno je za narednu sednicu

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Milorad Drecun izabran je danas za predsednika skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, dok je izbor njegovog zamenika ostavljen za narednu sednicu.

Poslanik DS Borislav Stefanović predložio je da predsednik odbora bude Dejan Radenković iz SPS jer je u prethodnom skupštinskom sazivu bio zamenik predsednika odbora za KiM a i, kako je naglasio, sa Kosova je.
Stefanović je predložio da neko iz opozicije bude zamenik predsednika odbora jer je "to korektno i u demokratskom duhu" i predložio da to bude Slobodan Samardžić iz DS S jer je jako upoznat sa kosovskom tematikom.

Samardžić je međutim naveo da ne beži od poslova u vezi sa KiM ali da je šef poslaničkog kluba DS S u skupštini Srbije i zbog velikih obaveza ne može da prihvati kandidaturu.

Radenković je sa druge strane naveo da "u životu nije prisustvovao gorim sednicama" nego onim kojim je odbor za KiM imao u prethodnom mandatu.

"Krajnji cilj nije bio da se pomogne narodu već politikanstvo. Mislim da ne treba da i dalje pravimo cirkus od ovog odbora, ne treba da se prepucavamo i napadamo jedni druge", rekao je Radenković.

Poslanik LDP Zoran Ostojić naveo je da zamenik predsednika odbora treba da bude iz opozicije i da ako članovi tog tela žele da odbor liči na prethodni onda treba da izaberu Drecuna. Prema njegovoj oceni čak bi i Borislav Pelević bio bolji izbor od Drecuna.

"Početak nagoveštava još gori haos u radu odbora nego kad ga je vodio Kragović (Ljubomir, SRS)", naveo je Ostojić.

Nakon što je Drecun izabran za predsednika odlučeno je da se izbor potpredsednika ostavi za narednu sednicu a članovi odbora su obavešteni da će u Srbiji od 1. do 3. oktobra boraviti delegacija parlamentarne skupštine NATO.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir