Milorad Drecun predsednik odbora za KiM

Politika

Autor:

Izbor potpredsednika ostavljeno je za narednu sednicu

   podgorica, srpska, TV, radio, drecun

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Milorad Drecun izabran je danas za predsednika skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, dok je izbor njegovog zamenika ostavljen za narednu sednicu.

Poslanik DS Borislav Stefanović predložio je da predsednik odbora bude Dejan Radenković iz SPS jer je u prethodnom skupštinskom sazivu bio zamenik predsednika odbora za KiM a i, kako je naglasio, sa Kosova je.
Stefanović je predložio da neko iz opozicije bude zamenik predsednika odbora jer je "to korektno i u demokratskom duhu" i predložio da to bude Slobodan Samardžić iz DS S jer je jako upoznat sa kosovskom tematikom.

Samardžić je međutim naveo da ne beži od poslova u vezi sa KiM ali da je šef poslaničkog kluba DS S u skupštini Srbije i zbog velikih obaveza ne može da prihvati kandidaturu.

Radenković je sa druge strane naveo da "u životu nije prisustvovao gorim sednicama" nego onim kojim je odbor za KiM imao u prethodnom mandatu.

"Krajnji cilj nije bio da se pomogne narodu već politikanstvo. Mislim da ne treba da i dalje pravimo cirkus od ovog odbora, ne treba da se prepucavamo i napadamo jedni druge", rekao je Radenković.

Poslanik LDP Zoran Ostojić naveo je da zamenik predsednika odbora treba da bude iz opozicije i da ako članovi tog tela žele da odbor liči na prethodni onda treba da izaberu Drecuna. Prema njegovoj oceni čak bi i Borislav Pelević bio bolji izbor od Drecuna.

"Početak nagoveštava još gori haos u radu odbora nego kad ga je vodio Kragović (Ljubomir, SRS)", naveo je Ostojić.

Nakon što je Drecun izabran za predsednika odlučeno je da se izbor potpredsednika ostavi za narednu sednicu a članovi odbora su obavešteni da će u Srbiji od 1. do 3. oktobra boraviti delegacija parlamentarne skupštine NATO.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Te devojke nemaju izgrađene moralne vrednosti. Ne može niko za ovakve stvari da optužuje bez dokaza Aleksandra Janković, psiholog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!