KURIR NA MESTU STRAVIČNE NESREĆE U KURŠUMLIJI: Stanje devojčice (13) i dalje neizvesno, a jedan detalj nezgode VEOMA ČUDAN (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Kurir

NESREĆA U KURŠUMLIJI

KURIR NA MESTU STRAVIČNE NESREĆE U KURŠUMLIJI: Stanje devojčice (13) i dalje neizvesno, a jedan detalj nezgode VEOMA ČUDAN (VIDEO)

Društvo -

Od 13-oro dece koja su povređena kada se otkačio ringišpil na vašaru u Kuršumliji jedno je u kritičnom stanju. Reč je o 13-godišnjoj devojčici koja je u komi. Takođe, teže su povređeni brat i sestra.

Iz Kuršumlije se javlja novinarka Kurira Biljana Roganović.

Biljana Roganović
foto: Kurir televizija

- Juče oko 13.30 na prostoru glavne autobuske stanice u Kuršumliji dogodila se stravična nezgoda. Ringišpil koji je montiran pre par dana, s obzirom da je juče bio vašar u Kuršumliji, prelomio se na pola i povređeno je ukupno trinaestoro rodece. Od toga tri deteta su primila pomoć u domu zdravlja u Košumliji, ostala su prebačena u prokupačku bolnicu, odnosno u zdravstveni centar Prokuplje na urgentno odeljenje i na hirurgiji je zadržano četvoro dece, odnosno dva maloletna lica i dva mlađa punoletna lica, kako nam je potvrđeno iz prokupačke bolnice, a dva su zadržana na pedijatriji.

Najtežu povredu zadobila je trinaestogodišnja devojčica koja je prebačena u Niš na dalje lečenje:

- Jedna maloletna osoba, devojčica od 13 godina je prebačena u Niš na dalje lečenje zbog ozbiljnih povreda glave koje je zadobila tokom pada zajedno sa konstrukcijom koja se obrušila na vašaru u Kuršumliji. Još uvek hitna pomoć prevozi povređene. Mnogi su i tokom jučerašnjeg dana primljeni u Prokuplju, a zatim i otpušteni, ali za sada, s obzirom da je jutro, u prokupačkoj bolnici je ukupno šest osoba, od kojih su dve mlađi punoletnici, a četiri maloletne. Tokom čitavog popodneva policija, veštaci, forenzičari ispitivali su zapravo mesto nezgode, odnosno nesreće. Dolazili su i stručnjaci koji se bave metalnim konstrukcijama, koja je inače pukla na pola, što je zanimljivo. I zajedno sa onim ljuljaštama i sa decom, nažalost koja su bila u njima, se obrušila, odnosno pala na zemlju. Čitav prostor je betoniran.

03:24

KURIR NA MESTU STRAVIČNE NESREĆE U KURŠUMLIJI: Stanje devojčice (13) i dalje neizvesno, a jedan detalj nezgode VEOMA ČUDAN

A iz komunalnog preduzeća ne odgovaraju na pozive novinara:

- Ono što je zanimljivo jeste to da javno-komunalno preduzeće Toplica iz Kuršumlije imalo ugovor sa tom osobom, odnosno sa tim privatnim preduzećem, da tu svaki put kada je vašar, doveze Luna Park, što su i sada učinili. Međutim, ni direktor komunalnog preduzeća nije odgovarao tokom jučerašnjeg dana na naše pozive, kao ni predsednik opštine Kuršumlija, tako da zaista ne znamo je li ko i kad ispitao ispravnost te konstrukcije kada je ona postavljena, ili su je zapravo samo postavili i počeli da radi. U svakom slučaju ovaj događaj je bacio, hajde da kažemo, strašna svetla na, ne samo Kuršumliju, nego i na čitavu Srbiju. Prosto još uvek je neizvesno stanje devojčice, koja je zapravo i najviše povređena, kao i ostale dece. Videćemo šta će se desiti i hoće li zapravo istraga pokazati da ima i ljudskog faktora u svemu onome što se dogodilo.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:11

Saobraćajna nezgoda kod Arene, ugao Bulevara Zorana Đinđića i Antifašističke borbe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track