Nigerija: Za gej brak zatvor do 14 godina

Planeta

Autor:

Prethodno je takav zakon novembra 2011. usvojio i nigerijski senat, ali nije jasno da li između dve usvojene verzije ima nekih razlika

nigerija, policija, foto rojters

Foto: Nigerijska policija, foto Rojters

NIGERIJA - Poslanici nigerijske skupštine su danas usvojili predlog zakona kojim se zabranjuju gej brakovi i ograničavaju prava gej zajednice.

Donji dom skupštine je jednoglasno usvojio tekst po kojem se gej brakovi kažnjavaju do 14 godina zatvora. Prethodno je takav zakon novembra 2011. usvojio i nigerijski senat, ali nije jasno da li između dve usvojene verzije ima nekih razlika. Ukoliko nema, ostaje samo da predlogu svojim potpisom zakonsku snagu da predsednik Nigerije Gudlak Džonatan.

Ovim aktom se kriminalizuje i registrovanje gej klubova, kao i "javno iskazivanje ljubavne veze između pripadnika istog pola". Još od doba britanske kolonijalne vladavine, seks između osoba istog pola je zabranjen u Nigeriji, koja broji više od 160 miliona ljudi.

Gej osobe su izložene otvorenoj diskriminaciji i zloupotrebama u ovoj zemlji, podeljenoj između hrišćana i muslimana, koji su u gotovo istoj meri protivnici homoseksualnosti.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

U javnom sektoru su povlašćeni u odnosu na realan, privatni sektor. Imaju veće zarade za 30 odsto Ranka Savić predsednica (ASNS)

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!