• Davis Cup Double Matches
    Martinez L D / Maytin R 21:30 Nunez P / Riveros A D
  • Davis Cup Double Matches
    Nestor D / Pospisil V 22:00 Soeda G / Uchiyama Y
  • Davis Cup Single Matches
    Statham, Jose 23:00 Zhang, ZE

Dogovoreno

Novaka u Londonu čuva srpska policija

Tenis

Autor:

Nikola Kuljača je objasnio da je zbog velike udaljenosti od Olimpijskog sela sa teniserima dogovoreno da oni budu smešteni na Vimbldonu

Selektor Obradović i teniseri Srbije

Najbolje srpske tenisere Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Nenada Zimonjića, Anu Ivanović i Jelenu Janković na Olimpijskim igrama u Londonu obezbeđivaće srpska policija.

Zamenik šefa Misije Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Nikola Kuljača objasnio je uoči puta za London da je zbog velike udaljenosti od Olimpijskog sela sa teniserima dogovoreno da oni budu smešteni na Vimbldonu gde će se igrati turnir.

"Od Olimpijskog sela do Vimbldona ima dva sata vožnje, lično smo to proverili, iako domaćini kažu da ima sat i 20 minuta i dogovorili smo se da teniseri budu smešteni u Vimbldonu. Napravićemo malo srpsko selo, a o bezbednosti naših tenisera binuće srpska policija", rekao je Kuljača na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla na ispraćaju Misije za London.

Prema njegovim rečima Ivanović i Đoković dolaze nešto ranije u London, dok će Janković, Tipsarević, Troicki i Zimonjić u London doputovati čarterom iz Beograda 24. jula.

"Oni će imati iste uslove kao da su u selu, ali zbog činjenice da je tenis specifičan sport, da samo centralni teren na Vimbldonu ima krov odlučili smo se da ih ne izlažemo napornim putovanjima", poručio je Kuljača.

Predsednik OKS Vlade Divac dodao je da će teniseri imati svoja mesta u selu i da će slobodne trenutke koristiti za druženje sa ostalim sportistima.

"Naravno da će i oni dolaziti u selo, posebno Novak koji je lider našeg tima, nosilac zastave i sigurno je da će svaki slobodan trenutak biti uz tim", rekao je Divac.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To će negativno uticati na karijeru tih socijalista, kao i na sam SPS Marko Nicović policijski ekspert

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!