PARTIZANOVA EVROPSKA ODISEJA: DALEKO je Liga šampiona! Trnovit put čeka crno-bele, a na njemu može da stoji i Dušan Tadić!
Foto: Starsport

pakleno

PARTIZANOVA EVROPSKA ODISEJA: DALEKO je Liga šampiona! Trnovit put čeka crno-bele, a na njemu može da stoji i Dušan Tadić!

Fudbal -

Do kraja Superlige Srbije je ostalo još tri kola, a iako je pitanje šampiona već rešeno, borba za izlazak u Evropu je velika.

Najveća bitka se vodi za drugo mesto, a na toj poziciji se trenutno nalazi Partizan sa četiri boda više od TSC-a.

Drugo mesto u Superligi donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, ali koliko god to paradoksalno zvučalo, Partizanu je možda bolje da bude treći.

Naime, prema koeficijentu Srbije, trećeplasirani tim Superlige ide u plej-of za Ligu Evrope, samim tim ima osiguran plasman u grupnu fazu Lige konferencije.

Kvalifikacije za Ligu šampiona donose finansijski benefit, ali s obzirom da se počinju od drugog kola, izvesno je da će tim koji bude igrao, morati da prođe makar jednu rundu, ukoliko želi da tokom jeseni igra u Evropi. Naravno, kao nepovlašćen tim u stazi "nešampiona", gde je konkurencija žestoka.

Sve ovo važi, ako Vojvodina 21. maja ne osvoji Kup Srbije. Jer, ako ga osvoji, imaće zagarantovan status "trećeplasiranog" tima iz Srbije, pošto tako UEFA vrednuje osvajača nacionalnog kupa.

Kada govorimo o žestokoj konkurenciji u kvalifikacijama za LŠ, ukoliko izabranici Alberta Nađa zadrže drugu poziciju, već od starta bi mogli da nalete na nepremostive prepreke.

Partizan bi išao stazom ekipa koje nisu šampioni svojih zemalja, a tu se nalaze velike mine.

Crno-beli bi uz Servet iz Švajcarske bili nepovlašćeni, a potencijalni rivali mogu da budu Fenerbahče ili Dinamo Kijev.

Prolazak jedne od ove dve ekipe bi bio "nemoguća misija", a posebno teško bi bilo protiv Dušana Tadića, Edina Džeka i družine.

Da li će crno-beli biti drugi ili treći, ostaje da se vidi, ali nas svakako očekuje zanimljivo fudbalsko leto...

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:11

grobari, partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja