Pecaroš pustio da se devojčica udavi u Tisi

Crna Hronika

Žanet Faćol (10) utopila se naočigled muškarca, koji nije ni pokušao da joj pomogne. Drugarica devojčice bespomoćna

Žanet Faćol, utopila se, Novi Kneževac, Tisa, pecaroš,

Brat nastradale Žanet pokazuje mesto tragedije

NOVI KNEŽEVAC - Ti nisi čovek!
Žanet Faćol (10) iz Novog Kneževca utopila se prekjuče u Tisi, u blizini šljunkare, naočigled pecaroša, koji nije preduzeo ništa da je spase!

- Moja ćerka je otišla na reku sa tri godine starijom drugaricom K. M. Žanet je bila neplivač, ali je ušla u reku da se malo rashladi, dok je drugarica ostala na obali. Iznenada je izgubila ravnotežu i potonula, a taj pecaroš nije ni pokušao da pomogne detetu od deset godina - pričala je majka Žužanai.

Mihalj Makra, otac devojčice s kojom je Žanet bila na Tisi, ispričao je da je njegova ćerka pokušala da izvuče prijateljicu iz reke, ali nije uspela.

- Nedaleko od njih pecao je stariji čovek. Moja ćerka ga je preklinjala da dođe i pomogne, ali on to nije učinio. Onda je dotrčala kući, gde od šoka i plača petnaestak minuta nije uspela da se pribere. Za to vreme taj pecaroš je, navodno, otišao s reke - govorio je Mihalj.

Žanet je imala petoro braće i sestara.
- Pre nego što je otišla na Tisu pitala me je da li sam podigla socijalnu pomoć, jer smo suprug i ja nezaposleni. Želela je da joj dam koji dinar da kupi sladoled kad uveče ode da s društvom da gleda turnir u malom fudbalu - jecala je Žužana.

(S. U.)


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (117)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • ?

  ?

  Jos jedan na zalost tragican kraj roditeljskog nemara. U Srbiji su roditeljima svi krivi,osim njih samih. Zalosno.

  132 Odgovori 
 • Niko

  Niko

  Pustit dete od 10 godina na reku i znajuci da nije plivac,treba roditelje tuzit.
  Onog starca koji je pecao i pobegao isto tako,tuzit,zato sto nije ''ni pokuso''pruzit pomoc. I na kraju dete sa 10 godina koje ne zna da pliva,pokazuje u kojem se drustvu nalazimo...

  107 Odgovori 
 • LIB

  LIB

  Svi smo krenuli u presudu,pogotovu za dedu,a imamo samo dva podatka.Deda je bio tamo, dete ga je zvalo u pomoc.Tamo,u panici detetu mozda deluje blize,mozda je nagluv,mozda je pripit,deca se uvek tako igraju u vodi,mozda nista nije shvatio.Deda nije isto sto i mladji covek.To nisu sati,vec trenutci,sve se desi prebrzo.opet se vracam na obavezno pri ... više sustvo roditelja i da su tako mala deca plivaci, a pogotovu za neplivace.Ne znamo ni 10% istine,a sudimo.Jedina istina je roditeljska odgovornost,za sada.

  77 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Iz Kneževca

  Iz Kneževca

  Po zvaničnom izveštaja policije pecaroš je pokušao da pomogne devojčici jer su ga policajci zatekli kod sljukare mokrog. Druga devojčica jako loše priča tako da čovek nije odmah razumeo šta se desio, ali kad je svatio odmah skočio u vodu da pomogne, ali već je bio kasno.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!