ŠOK VESTI IZ NBA LIGE! MVP boluje od RETKE BOLESTI! Otvorio dušu usred plej-ofa: Ne može da KONTROLIŠE delove tela!
Foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

užas

ŠOK VESTI IZ NBA LIGE! MVP boluje od RETKE BOLESTI! Otvorio dušu usred plej-ofa: Ne može da KONTROLIŠE delove tela!

Košarka -

Džoel Embid je ubacio 50 poena u trećem meču prve runde plej-ofa protiv Njujork Niksa, a onda se pojavio na konferenciji za medije sa naočarima za sunce. Razlog za to je retka bolest koja se zove Belova paraliza, a koja ga je snašla u prethodnih nekoliko dana.

Džoel Embid
foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Belova paraliza je vrsta paralize lica i Embidu sada ne može da kontroliše mišiće leve strane lica. Ostali simptomi su spuštanje kapaka, bol oko uha i promena ukusa, a ovo stanje može da poveća i osetljivost na zvuk. Uzroci bolesti su nepoznatim a faktori rizika uključuju dijabetes i infekcije, a sve ovo nastaje zbog disfunkcije facijalnog nerva.

Embid je otkrio da se razboleo pred meč plej-ina NBA lige sa Majamijem, ali da nije želeo da izlazi u javnost sa detaljima svog stanja. Spekuliše se da se na konferenciji pojavio sa naočarima jer ima problema sa kontrolom oka i kapka.

"Prilično je iritantno sve ovo sa levom stranom mog lica, sa ustima i okom. Bilo mi je teško, ali nisam neko ko odustaje. Nije baš srećna okolnost, ali moram da nastavim da se trudim", rekao je jedan od najboljih centara NBA lige.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track