KOBNA PRIJAVA SILOVANJA: Devojka tvrdila da je rođak napastvovao,  starešine je osudile na smrt
Foto: EPA (31.5.2017)

spasila je policija

KOBNA PRIJAVA SILOVANJA: Devojka tvrdila da je rođak napastvovao, starešine je osudile na smrt

Planeta -

Tinejdžerka iz Pakistana osuđena je na smrt kamenovanjem pošto je optužena za preljubu, jer se požalila da ju je silovao njen rođak.

Nesrećna 19-godišnjakinja prijavila je lokalnom plemenskom sudu da je spavala u porodičnoj kući kada se, u toku noći, njen rođak ušunjao i silovao je. Prema njenim rečima, ona nije mogla da vrišti za pomoć, jer joj je napadač pretio pištoljem.

Posle rasprave, plemenske starešine su odlučile da je ona namerno zavela napadača, te je zbog toga osuđena na smrt kamenovanjem, dok je napadač oslobođen svih optužbi. Sud je takođe primorao oca nesrećne devojke da prihvati presudu.

Kako prenosi Hindustan tajms, kada je shvatila da bi mogla biti kamenovana do smrti, ona se obratila ujaku koji ju je, radi njene bezbednosti,odveo u policiju.

Organi reda su odmah reagovali. Četiri plemenske starešine,uključujući i oca navodnog silovatelja,uhapšeni su zbog učešća u nezvaničnim sudu.

Ubistva zbog časti i smrtne kazne su česta pojava u pakistanskim selima. Iako se zvanične vlasti decenijama bore protiv ovakvih običaja, njihova borba nije dala prevelike rezultate.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track