MEĐUNARODNI DEČJI FESTIVAL: Kruševac je domaćin 11, po redu, multidisciplinarne manifestacije
Foto: Grad Kruševac

MEĐUNARODNI DEČJI FESTIVAL: Kruševac je domaćin 11, po redu, multidisciplinarne manifestacije

Srbija -

U Kruševcu se, od 18. do 22. maja, održava Međunarodni Dečji festival. Manifestacija se organizuje od 2013. godine, a ideja je potekla od nastavnika i učenika OŠ „Vuk Karadžić“, koji su te godine učestvovali na sličnom festivalu u Istanbulu. OŠ „Vuk Karadžić“ je, u saradnji sa OŠ „Branko Radičević“, organizovala festival na kojem učestvuju gosti iz Severne Makedonije i Turske.

Gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović priredio je prijem, pozdravio goste i poželeo im dobrodošlicu i prijatan boravak u nekadašnjoj srpskoj prestonici.

1 / 4 Foto: Grad Kruševac

- Naši učenici se, zahvaljujući ovom festivalu, kroz igru i pesmu druže, sklapaju i neguju nova prijateljstva sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja. Ovo je i izuzetna prilika da mladi steknu nova saznanja o kulturi, tradiciji i istoriji drugih naroda i država. Grad Kruševac je uvek tu da podrži mlade i bude dobar domaćin, istakao je gradonačelnik.

U ime organizatora manifestacije, obratio se Dragomir Aleksić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ koji se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na prijemu i pomoći oko organizacije festivala.

- Žao nam je što gosti iz Rumunije i Slovenije nisu mogli da prisustvuju, iz opravdanih razloga. Našim dragim gostima pokazaćamo kulturno- istorijske znamenitosti našeg carskog grada i žeelimo im lep provod i druženje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track