NOVA MISTERIJA NA UKLETOM OSTRVU: Kada su pronašli leš nestale devojke i najiskusniji policajci su se šokirali!
Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen Facebook

JEZIV SLUČAJ

NOVA MISTERIJA NA UKLETOM OSTRVU: Kada su pronašli leš nestale devojke i najiskusniji policajci su se šokirali!

Planeta -

Policija na tajlandskom ostrvu Ko Tao usred džungle pronašla je mrtvu 30-godišnju Belgijanku Elis Dalemanž. Prizor na koji su naišli šokirao je i najiskusnije policajce, devojka je visila na stablu i bila je napola pojedena od guštera. Istraga je vrlo brzo završena, a policija je zaključila da se Elis obesila.

Međutim, njena majka nikako ne može da poveruje u tu priču. Ona je naime, uvrena da je neko drugi bio uključen u tragediju. Mlada Belgijanka je poslednje dve godine živela je na Tajlandu, bavila se jogom i tantrom, a često je bila gost i Ko Panganu, ostrva koje je poznato po divljim zabavama. Ono što je najvažnije, bila je članica Satija Sai Baba kulta i živela je sa samoprozvanim guruom.

Ono što je najsumnjivije u čitavoj priči je da je Elis 17. aprila obavestila gurua da se vraća kući, a 40 dana kasnije policija je pronašla mrtvu. Njena slomljena majka, Mišel van Egten, ne veruje u zvaničnu policijsku priču.

"Što više razmišljam, to sam uverenija da je policijska informacija potpuno pogrešna. Obećali su mi da će mi poslati nalaz obdukcije, ali meni još uvek ništa nije stiglo", rekla je Mišel.

Majka je priložila dokaze da je s Elis razgovarala preko Skajpa 17. aprila, dva dana pre nego što se ukrcala na trajekt. Sada ostaje nepoznato kako je završila na ostvru Ko Tao umesto da se iskrcala na kopno.

Ono što je takođe neobično u čitavoj priči je činjenica da su njene stvari bile ukrcane na trajekt za kopno.

"Previše je tu čudnih stvari da bi verovala da se moja ćerka ubila. Pričala sam s njom, zvučala je i izgledala normalno, nije bilo ni traga depresije. Zašto bi kupila kartu za Bangkok i nakon toga otišla u džunglu i ubila se", rekla je majka.

Inače, ostrvo Ko Tao u poslednje tri godine pravi je magnet za tragedije. Naime, u tom razdoblju policija je zabeležila čak sedam smrti od kojih su neke totalno neobjašnjive. Britanac Luk Miler je prošle godine pronađen mrtav u bazenu, a policija je izjavila da nema naznaka nasilne smrti. Slična je priča bila i sa Krristinom Ansli koja je navodno umrla od kombinacije antibiotika i alkohola, ali njeni roditelji tvrde da to nije istina.

Francuza Dimitrija Povesa pronašli su mrtvog na stablu, a policija je njegovu smrt proglasila samoubistvom iako su mu ruke bile vezane. Ipak, tragedija koja je sve najviše zapanjila je dvostruko ubistvo britanskih turista koji su se s plaže vraćali u hotel.

Najnovija misterija vezana je za rusku turistkinju Valentinu Novožjonovu (23) koja je pre tri meseca misteriozno nestala iz svoje sobe i nikad više nije pronađena.

(Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija)

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track