(VIDEO) GREŠKA ŽIVOTA - AMERIKANAC JE ISTAKAO NACISTIČKU ZASTAVU ISPRED KUĆE: A onda ga je posetila komšinica!
Ilustracija, Foto: Profimedia

dramatično

(VIDEO) GREŠKA ŽIVOTA - AMERIKANAC JE ISTAKAO NACISTIČKU ZASTAVU ISPRED KUĆE: A onda ga je posetila komšinica!

Planeta -

Da je u pola godine, od dolaska Donalda Trampa na vlast, u SAD-u došlo do zabrinjavajućeg porasta neonacizma i rasizma, više ne treba posebno napominjati. Najnoviji primer koji to potvrđuje je snimak nacističke zastave istaknute ispred jedne kuće u Severnoj Karolini.

Ali žena koja ju je snimila nije ostala samo na dokumentovanju ovog sramotnog ispada, već je otišla da se suoči sa čovekom koji ju je istakao.

Kako je objasnila za BBC, Pejdž Blasvel je već poznavala komšiju sa kojim se suočila: "Nisam znala da je to njegova kuća, ali kad sam ga prepoznala pomislila sam 'oh, ovo je odlično, razgovarala sam sa ovim tipom mnogo puta'. Znate, uvek je bio pristojan tip i bila sam stvarno šokirana da je to on, iskreno. Ali ne znam zašto sam bila šokirana. Mislim, nacisti izgledaju kao svi ostali, valjda. Radimo uz njih, razgovaramo s njima, u našim su porodica."

Blaswel je imala jednostavno pitanje za Džoja Lova, kako se ovaj nacista predstavio: "Zašto imaš nacističku zastavu?" Lov je odgovorio protivpitanjem: "Što se to tebe tiče?"

"Jer ovo je Amerika, ne nacistička Nemačka", tim rečima se Amerikanka iz Severne Karoline suočila sa svojim komšijom. Na to je Lov poludeo. "Pa ne brini o tome. Stavi svoju guzicu u auto i skloni se odavde, najbolje je što mogu da ti kažem", odvratio joj je pokazujući joj srednji prst.

"Kakvu zastavu ti držiš", pitao je Lav Blasvelovu, a njen odgovor ga je još više isprovocirao. "Ja držim duginu zastavu, hvala lepo", rekla je Blasvel, na što joj je Lov odgovorio: "U redu, šta mi to govori o tebi?"

"Da nisam nacista", odvratila je Blasvel. "Ni ja nisam nacista. Ovo je nacistička jebena Amerika", glasio je potpuno sumanut odgovor Lova. Nakon toga joj je, uz psovke i homofobno vređanje, otvoreno zapretio da će "imati problema" ako ne ode.

"Znate, ovo nije zaista moja stvar, ali je stvar svih nas. Mislim, ubili su ženu (u Šarlotsvilu) i pokušali da ubiju 19 drugih ljudi ovog vikenda. To bi trebala biti naša stvar", zaključila je Blasvel.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je moguće?! Srbi za milione evra daju podršku Haradinaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track