(VIDEO) ZAJEDNO SU POGINULI U JEDNOM DANU: Ansambl Aleksandrov preživeo je strašnu tragediju - i opet osvaja svet
Foto: EPA

UŽASNA NESREĆA

(VIDEO) ZAJEDNO SU POGINULI U JEDNOM DANU: Ansambl Aleksandrov preživeo je strašnu tragediju - i opet osvaja svet

Planeta -

Ruski vojni ansambl "Aleksandrov" pretrpeo je krajem prošle godine strašnu tragediju: avion kojim su leteli u Siriju srušio se 25. decembra u Crno more i poginulo je 64 članova tog ansambla.

Hor je trebalo da nastupi na proslavi Nove godine u ruskoj vojnom bazi Hmejmim, ali avion TU-154 srušio se u Crno more ubrzo pošto je poleteo. Među 92 poginulih bilo je 64 članova "Aleksandrova" - 30 članova plesnog ansambla i 34 člana hora - zapravo, ceo hor osim tri pevača koja se nisu ni ukrcala.

foto: AP

Avion je leteo iz Sočija u Siriju, a hor je trebalo da nastupa na proslavi Nove godine u ruskoj vojnoj bazi Hmeimin, a osim tri pevača, svi članovi hora Aleksandrov su bili u avionu. Preživeli su vodeći solista Vadim Ananijev, kom se upravo rodilo treće dete pa je morao da ostane kod kuće, i horsta Roman Valutov, koji je ostao živ zato što mu je istekao pasoš, pa nije mogao da putuje.

"Aleksandrov" ima dugu istoriju - postoji više od 90 godina, a stavljaju ga u rang sa ruskim brendovima poput Boljšoj teatra, Ermitaža, Tretjakovske galerije i Muzeja dijamanta moskovskog Kremlja. Ansambl sačinjava 146 izuzetnih umetnika, a hor peva na gotovo svim jezicima, uključujući i kineski, indijski, turski...

U Beogradu su poslednji put nasupali 2015. u Beogradu u Domu sindikata, a to je bio 11 po redu koncert ovog ansambla u našoj prestonici. Ovako ansambl "Aleksandrov" peva "Tamo daleko".

Kurir.rs

Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV, Reuters, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Istražitelji otkrivaju: Evo zašto se staklorezac nije otarasio tela ubijenog vlasnika pekare?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track