(VIDEO) ZBOG JEDNE GREŠKE ŽIVOT PROVEO KAO TUĐI SIN: Sudbina nestalog dečaka rešena posle 90 godina!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

ŠTA SE DESILO MALOM BOBIJU?

(VIDEO) ZBOG JEDNE GREŠKE ŽIVOT PROVEO KAO TUĐI SIN: Sudbina nestalog dečaka rešena posle 90 godina!

Planeta -

Bobi Danbar (4) je bio američki dečak čiji je nestanak i povratak porodici bio podrobno medijski ispraćen u novinama širom Sjedinjenih Američkih Država 1912. i 1913. godine.

Posle osmomesečne istrage, istražitelji su verovali da su pronašli dete u Misisipiju, u rukama Vilijama Valtersa iz Severne Karoline. Danbarovi roditelji su tvrdili da je pronađen dečak njihov nestali sin.

Međutim, i Valters i žena Džulija Anderson insistirali su da je dečak koji je živeo da njima sin Andersonove i Vilijama Valtersa. Sudski sistem je na kraju stao na stranu Danbarovih jer Džulija Anderson nije mogla da priušti advokata, pa su oni zadržali starateljstvo nad dečkom, koji je nastavio da živi do kraja svog života kao Bobi Danbar.

Volters je uhapšen a vlasti su pozvale Danbarove da dođu u Misisipi i pokušaju da identifikuju dečaka.

Novine su različito pisale u susretu dečaka i gospođe Danbar. Jedni su objavili da je on odmah nju nazvao majkom a drugi da je stalno plakao dok gospođa Danbar nije bila sigurna da je on zaista njen sin.

Nestali dečak (levo) i dečak koji je pronađen (desno), foto: Vikipedija

Volters je osuđen za otmicu, dok je mališa ostao do kraj svog života u domu Danbarovih. Oženio se i imao četvoro dece a umro je 1966. godine.

Godine 2004. DNK profiliranje je retrospektivno utvrdilo da dečak koji je pronađen kod Valtersa i koji je predat Danbarovima, nije u krvnom srodstvu sa tom porodicom.

Sudbina pravog Bobija Danbara ostala nepoznata a pretpostavlja se da se udavio u jednom jezeru.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube, Vikipedija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet stvari koje nista znali o Čarls Mensonu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track