(VIDEO) BLAM USRED SIRIJE: Asad krenuo za Putinom, vojnici mu preprečili put
Foto: Youtube/Printscreen

IZNENADNA POSETA

(VIDEO) BLAM USRED SIRIJE: Asad krenuo za Putinom, vojnici mu preprečili put

Planeta -

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, pre dva dana je iznenada sleteo u rusku vojnu bazu Hmejmim u Siriji i naredio ruskoj armiji da počne da se povlači iz te zemlje. Tamo ga je dočekao i predsednik Sirije, Bašar al Asad, koji je, kao i uvek, bio veoma srećan što vidi ruskog kolegu.

Međutim, kamere su snimile zanimljiv trenutak i to prilično neprijatan po Asada.

Ruski vojnici su usred Sirije preprečili put Bašaru al-Asadu kad je krenuo za Putinom tokom vojne smotre. Kada je Putin izašao iz aviona, Asad nije krio svoju ushićenost pri susretu, pa su se srdačno zagrlili i pozdravili.

Međutim, samo nekoliko trenutaka kasnije, kada je Putin krenuo u smotru ruskih vojnika, Asad je brže-bolje krenuo za njim - ali nije stigao daleko. Jedan od ruskih vojnika odmah mu je prepriječio put rukom i dao mu do znanja da ne može dalje za Putinom. Asad mu je gestom dao do znanja da shvata naredbu i poslušno ostao na mestu. To ne bi bilo toliko upečatljivo da se nije dogodilo usred Sirije, zemlje u kojoj je Asad na vlasti od 2000. Rusija je ključni saveznik sirijskog režima, a njena vojna intervencija bila je presudan faktor u preokretu građanskog rata koji traje od 2011. i u kome je ubijeno više od 400.000 ljudi.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDAK ILI MAHER? Pilot ruskog lovca rizikuje život zarad dobrog zezanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track