AMERIČKOG HEROJA IZBOLI NOŽEM: Branio prijatelja pa zamalo stradao
Foto: Reuters

AMERIČKOG HEROJA IZBOLI NOŽEM: Branio prijatelja pa zamalo stradao

Planeta -
Vojnik Spenser Stoun prošlog meseca savladao naoružanog čoveka u vozu za Pariz, a jutros primio nož da bi zaštitio druga

SAKRAMENTO - Američki vojnik Spenser Stoun (23), koji je prošlog meseca sprečio teroristički napad u brzom vozu za Pariz, jutros je izboden nožem u Kaliforniji. Mladić se i ovaj put poneo herojski jer je pokušao da odbrani prijatelja, ali ga je napadač tada četiri puta ubo u grudni koš.

Nažalost, napad je bio veoma silovit a policija je smatrala da vojnik neće preživeti pa je slučaj odmah okarakterisala kao ubistvo. Ipak, sreća prati hrabre, pa je i ovaj mladi heroj uspeo da se izvuče a trenutno je u stabilnom stanju, i nalazi se u bolnici u Sakramentu.

Spenser Stoun je zajedno sa dva prijatelja Aleksom Skarlatosom i Entonijem Sedlerom u avgustu uspeo da obuzda naoružanog čoveka u vozu za Pariz, a nakon toga su mladići dobili ordenje od francuskog i američkog predsednika.

Predsednik SAD Barak Obama je mladiće pohvalio zbog toga kako su reagovali, kao i zbog brzine njihove reakcije, rekavši da su oni najbolje što Amerika ima.

Inače, Spenser Stoun je i prilikom akcije u vozu bio povređen, ali na sreću samo je imao lakšu povredu.

(E.K)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track