(FOTO) BOMBE U PAKETIMA: Serija eksplozija razorila kineski grad Ljudžou
Foto: Reuters

Sumnja se na terorizam

(FOTO) BOMBE U PAKETIMA: Serija eksplozija razorila kineski grad Ljudžou

Planeta -
Policija je juče uhapsila osumnjičenog za 17 eksplozija u kineskoj provinciji Liučeng

PEKING - Još jedna eksplozija čula se danas u južnom kineskom gradu Ljudžou, nakon što je u nizu eksplozija bombi iz paketa, koji su isporučeni javnim zgradama, poginulo najmanje sedam ljudi, a povređeno je najmanje 51 lice.

Foto: AP
Foto: AP

Eksplozija se dogodila danas u stambenoj zgradi u 8 sati po lokalnom vremenu u gradu Ljudžou, javljaju državni mediji. Za sada nije poznat počinilac tih eksplozija, preneli su državni kineski mediji, navodeći da se sumnja da je to učinio neki kriminalac. Policija je uhapsila osumnjičenog za 17 eksplozija koje su pogodile juče taj isti grad. Ova osoba je osumnjičena da je poslala poštanske pakete.

Eksplozije su se dogodile u bolnici, na pijaci, u supermarketu, autobuskoj stanici i vladinim zgradama, kao što su zgrada opštine, centar za kontrolu bolesti i spavaonica za službenike vlade.

Policija je okvalifikovala eksplozije kao teroristički akt, jer su se dogodile uoči kineskog Dana državnosti. Navedeno je da identivikovan jedan 33-godišnjak, M. Vei, koji živi u gradu Dapu u toj provicniji i čije hapšenje je zatraženo.

Na snimcima Kineske centralne televizije, jedan mikrobiolog je pokazao oštećene zgrade. Šef lokalne policije kazao je za tu televiziju da je reč o krivičnom delu i da su se eksplozivne naprave nalazile u nekoliko paketa koji su stigli poštom, prenose agencije.

Grad je preplavljen prevrnutim automobilima, povređeni su u zavojima, položeni na improvizovana nosila, a mnoge višespratnice su izgorele i ulice su pune stakla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track