(FOTO I VIDEO) SPECIJALCI U LEGLU NARKO-MAFIJE: 14 kriminalaca uhapšeno u Lazaratu
Foto: AP

Albanska fabrika marihuane

(FOTO I VIDEO) SPECIJALCI U LEGLU NARKO-MAFIJE: 14 kriminalaca uhapšeno u Lazaratu

Planeta -
Više od deset osoba tužilaštvo je saslušalo u vezi pronalaženja dokaza za pucnjavu u kojoj je u sredu ubijen jedan policajac a dvojica ranjena

TIRANA, LAZARAT - Stotine albanskih policajaca izvele su operaciju u selu Lazarat tokom koje je uhapšeno 14 osoba od 21 osumnjičenog za napad na policiju, potvrdio je portparol policije Ardi Bita, prenosi AP.

Više od deset osoba tužilaštvo je saslušalo u vezi pronalaženja dokaza za pucnjavu u kojoj je u sredu ubijen jedan policajac a dvojica ranjena.

Foto: AP
Foto: AP

Pripadnici specijalnih snaga za borbu protiv droge RENEA i specijalnih policijskih snaga, nastavili su danas akciju protiv švercera i uzgajivača droge u selu Lazaratu, nadomak Djirokastra, javio je albanski Top-ćanel.

Jake snage na terenu uz blindirana vozila su vršile pretres od kuće do kuće u potrazi za oružjem i osobama koje su učeštvovale u jučerašnjoj razmeni vatre, a posebno za ubicom pripadnika policije Ibrahima Baše.

U Lazaratu, selu na jugu Albanije i njegovim stanovnicima je uzgajanje marihuane najvažja privredna delatnost.

Tokom prošlogodišnje operacije u tom selu, poznatijem kao "fabrika marihuane" unuišteno 23 tone kanabisa, oko 81.300 stabljika i rasada ove biljke. Tokom pretresa su otkrivene četiri laboratorije od kojih dve za preradu i pakovanje biljaka i dve za preradu ulja hašiša.

Foto: AP
Foto: AP

Tada su pronađene i velike količine municije i oružja, od cega 17 komada teškog naoružanja i dve lovacke puške. Pretreseno je 130 kuća i veliki prostor unutar samog sela, zemlje oko sela i opštinskih imanja gde su policijske snage uspostavile kontrolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track