GONE GA ZBOG VERBALNOG DELIKTA: Na robiju zbog pretnje Milu Đukanoviću!
Foto: Printskrin Yt

Opasno komentarisanje

GONE GA ZBOG VERBALNOG DELIKTA: Na robiju zbog pretnje Milu Đukanoviću!

Planeta -
Žrtvovaću se za naciju, ubiću premijera, bar nešto da uradim za svoju decu kad izbori ne pomažu, napisao je ogorčeni Podgoričanin u komentaru na portalu Vijesti

PODGORICA - Podgorička policija podnela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina Luke Vukojevića zbog sumnje da je komentarom koji je objavio na portalu Vijesti ugrozio bezbednost premijera Mila Đukanovića, kome je u spornom tekstu pretio da će ga ubiti kako bi spasio naciju, prenose crnogorski mediji.

Vukojević je komentar u kojem je naveo da će ubiti premijera objavio uz tekst "Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti". U tom članku je naveden odgovor "sirotinje buržujima" - šestorici mladića koji su objavili fotografiju na kojoj u rukama drže majicu sa uvredljivim natpisom na račun siromašnih. Vukojević je tekst prokomentarisao na sledeći način:

"Žrtvovaću se. Za naciju. Zapamtite šta vam kažem. Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera. Tako ću okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju decu kada izbori ne pomažu. Nadam se da će mi neko posthumno podići spomenik. Ne mogu više".

Policija je počela da traži autora komentara čim je dobila informaciju da je 14. maja objavljen komentar takve sadržine.

"U akciju identifikovanja i pronalaženja osumnjičenog Podgoričanina uključili su se slu benici CB Podgorica i Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. O događaju je obavesteno i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, koje je utvrdilo da u Vukojevićevom postupanju ima elemenata krivičnog dela", saopšteno je podgoričko dnevniku Dan iz Ministrastva unutrašnjih poslova.

Pošto je Vukojević koristio svoj nalog za objavljivanje komentara, ubrzo je identifikovan i u petak uveče priveden u Centar bezbednosti Podgorica. gde je saslušan i zatim sproveden na dalje postupanje u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. Iz MUP-a je "Danu" potvrđeno da je Vukojević (28) privođen i pušten na slobodu nakon saslušanja, ali nije saopšteno ko je prijavio postavljanje komentara.

Istraga je utvrdila da je osumnjičeni sporni komentar postavio sa svog naloga i iz kuće, ali i da je prvi put objavio takav komentar - nikada dotad nikom nije pretio ili vređao. Tek, Vukojević je osumnjičen za krivično delo ugrožavanje bezbednosti, za koje je predviđena novčana, ili kazna zatvora.

Osumnjičeni je na saslušanju u policiji priznao da je postavio sporni komentar, ali bez namere da ikome preti, a kamoli preduzme radnje koje su navedene i naveo da komentar zbog kojeg je priveden potiče iz serije "koja opisuje političku situaciju, kao što je aktuelna u Crnoj Gori".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track