ISIS HAPSI: Džihadisti love hipstere i teraju ih na kurs islama
Foto: Beta Ap

DRAKONSKI: Novi zakoni na teritoriji Islamske države

ISIS HAPSI: Džihadisti love hipstere i teraju ih na kurs islama

Planeta -
Teroristi hapse svakog u uskim farmerkama i s muzikom na telefonu. U zatvoru ostaju dok ne polože test o poznavanju islama

RAKA - Novim zakonima uspostavljenim u delovima pod njenom kontrolom Islamska država rešila je da lovi hipstere. Svi koji nose uske pantalone, imaju muziku na svojim mobilnim telefonima ili puše biće uhapšeni i moraće tokom boravka u zatvoru da pohađaju kurs o islamu.Kako javlja antidžihadistička grupa Raku ubijaju tiho (RBSS), biće uhapšeni i svi koji zakasne na molitvu.- Svi koji prekrše ova pravila završiće u zatvoru na deset dana. Dok su iza rešetaka, moraju da idu na kurs islama. Na kraju zatvorske kazne obavezni su da prođu test o poznavanju islama. Ko dobije dobru ocenu, izlazi na slobodu, ostali ostaju u zatvoru dok ne polože test - javila je grupa RBSS.Jedan od stanovnika Rake, koji se predstavio samo kao Jasem, rekao je da su zbog novih zakona desetine ljudi pobegle iz grada.- IS se odlučuje na sve teže i teže kazne kako bi zastrašivanjem umirio bilo kakvu pobunu. Ipak, to dovodi do odlaska ljudi. Pričaju o božjem zakonu, ali ga se sami ne pridržavaju. Ne postoji razlika u organizaciji između IS i Asadovog režima: svi u ovoj grupi su laki na novac, pristaju na korupciju i može da se napreduje samo zahvaljujući vezama - priča Jasem.Informacije koje je RBSS dao o životu na teritoriji pod kontrolom džihadista slažu se sa onim što se i dosad znalo. Nedavno je IS pokrenuo veliku kampanju protiv duvana u kojoj se tvrdi da je uživanje u dimu cigareta sporo samoubistvo, a samim tim i smrtni greh.

SkrnavljenjeIS UNIŠTIO NALAZIŠTE

Ekstremisti Islamske države u drevnom gradu Hatri uništili su arheološko nalazište udarcima čekića o zidove i pucajući iz „kalašnjikova“ po statuama neprocenjive vrednosti, a sve je prikazano na novom videu IS. Ekstremisti su napali Hatru prošlog meseca, a zasad nije poznato u kojoj meri je uništena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track