ISTRAGA: Šibali se poslanici EU, Britanac leži u bolnici!
Foto: Reuters

Skandal i dalje potresa institucije Evropske unije

ISTRAGA: Šibali se poslanici EU, Britanac leži u bolnici!

Planeta -

STRAZBUR - Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc zatražio je od francuskih vlasti da istraže žestoku svađu i tuču zbog koje je Stiven Vulf, nekadašnji favorit za lidera Partije za nezavisnost Velike Britanije, završio u bolnici.

- S obzirom na ozbiljnost incidenta, a reč je o udarcima koji imaju krivične implikacije, moramo da pokušamo da razjasnimo šta se dogodilo. Zato sam odlučio da sledim preporuke odbora za pravila ponašanja i tražim od francuskih vlasti da ispitaju ovaj slučaj - kaže on.

Završio u bolnici... Stiven Vulf
Završio u bolnici... Stiven Vulf

Bez svedokaSedište Evropskog parlamenta je u Strazburu u Francuskoj, zbog čega su francuske vlasti nadležne za ovaj slučaj.Prema njegovim rečima, učesnici incidenta koji se dogodio početkom oktobra imali su različite verzije onoga što se dogodilo, a čini se da nema svedoka.- Međutim, jasno je da je došlo do udarca u glavu - rekao je on, dodajući da ne sumnja u Vulfovu verziju događaja.Prelazak kod TerezeVulf je proveo nekoliko dana u bolnici, tvrdeći da je u incident bio umešan njegov kolega Majk Hukem, koji to negira. Vest o svađi je objavljena nakon što je Vulf priznao da je razmišljao o prelasku u Konzervativnu stranku premijerke Tereze Mej.

FaražNEMA DOKAZALider UKIP Najdžel Faraž rekao je juče da „iako je za žaljenje to što su se naši poslanici suočili, nema dokaza da je bilo ko udaren“.- One koji se ne slažu s tim pozvao bih da izađu sa mnom kako bi imali civilizovani razgovor uz šoljicu kafe - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track