KRVAVA DAMA: Žena gradonačelnika naredila likvidacije!

Zastrašujuće: Ona je vođa narko-kartela

KRVAVA DAMA: Žena gradonačelnika naredila likvidacije!

Planeta -
Marija Pineda organizovala ubistvo 43 studenta kako bi ih sprečila da prekinu gradsku proslavu u Igvali koju je pripremala

MEKSIKO SITI - Za ubistvo 43 studenta u meksičkom gradu Igvali, ali i oko 150 drugih likvidacija kriva je jedna žena - Marija de los Anheles Pineda. Supruga gradonačelnika Igvale Hosea Luisa Abarke bila je „šef šefova“ u narko-kartelu Gereros unidos (Ujedinjeni ratnici), tvrde u meksičkom tužilaštvu.Lično Pineda je naredila otmicu i ubistvo 43 studenta demonstranta 26. septembra kako bi ih sprečila da prekinu gradsku proslavu koju je pripremala i tako im održala „tešku lekciju“, pišu meksički mediji.Vođa bandePineda, koja je uhapšena sa suprugom, naredila je policajcima da uhapse studente s kojima su se sukobili i da ih predaju članovima kartela Gereros unidos. Banda je studente spalila, a njihove ostatke bacila u reku.- Članovi narko-kartela Pinedu su nazivali „šef šefova“ jer je ona bila organizator i vođa bande - rekli su u kancelariji meksičkog federalnog tužilaštva.Kako pišu mediji, oni koji poznaju Pinedu kažu da je lepa, ali zla. Da se „iza njene poze samilosti krije demon koji nije prezao od toga da neprijatelje noću izvlači iz kreveta i ubija“.UsponMarija de los Anheles Pineda je ćerka Salomona Pinede i Marije Vile, bračnog para na čelu kriminalne organizacije koja je delovala u državama Gerero i Morelos.Ona je Hosea Luisa upoznala u Igvali kad su imali dvadesetak godina, a venčali su se samo godinu dana kasnije.- Ta zla žena je pokvarila mog brata. On je bio ambiciozan, ali ne i zao. Kad su se upoznali, Hose Luis je znao da je ona iz opasne porodice, ali je govorio da se ženi Marijom, a ne njenom braćom. Sada se ispostavilo da je ona bila gora od braće. Pre nego što ju je upoznao, Hose Luis prodavao je slamnate šešire na ulici - tvrdi Roselija Abarka, sestra uhapšenog gradonačelnika.Pomoću novca kartela, objašnjava ona, njih dvoje su pokrenuli lanac zlatara. Kad su njeni roditelji i braća ubijeni ili su završili iza rešetaka, Pineda je preuzela kartel i uspostavila svoju vlast u državi Gerero.

NerediPARLAMENT U PLAMENUViše od 500 maskiranih studenata i članova sindikata nastavnika CETEG provalili su preksinoć u zgradu parlamenta države Gerero i zapalili biblioteku i salu gde lokalni parlamentarci održavaju zasedanja. Demonstranti su ranije zapalili i sedište obrazovne inspekcije. Oni protestuju otkako je objavljeno da je 43 studenata ubijeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track