NETANJAHU ZAPRETIO: Ako opet budem premijer Palestine neće biti!
Foto: Fonet

promenio mišljenje

NETANJAHU ZAPRETIO: Ako opet budem premijer Palestine neće biti!

Planeta -
To se tumači kao pokušaj da se u poslednji trenutak pred sutrašnje izbore privuku glasači desničari i odvrate od drugih desničarskih partija

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da, u slučaju da bude ponovo izabran, palestinska država neće biti stvorena.

On je tom izjavom u potpunosti porekao ono što je najavljivao u govoru 2009. godine, kada je drugi put postao premijer, da će podržati princip o dve države za dva naroda.Netanijahu je dao intervjuu za sajt kazino mogula Šeldona Adelsona, NRG, povezan sa novinama jevrejskih naseljenika "Makor Rišon". To se tumači kao pokušaj da se u poslednji trenutak pred sutrašnje izbore privuku glasači desničari i odvrate od drugih desničarskih partija."Mislim da svako ko krene da osnuje palestinsku državu i evakuiše teritoriju, daje teritoriju za radikalne islamističke napade protiv Izraela", rekao je Netanijahu, istakavši da je "levica ponovo zabila glavu u pesak i ignoriše to, ali mi smo realni i shvatamo."Izraelski premijer je takođe najavio da će u slučaju pobede njegov glavni rival, koalicija Cionstička unija levog centra, činiti ono što želi međunarodna zajednica, uključujući zamrzavanje izgradnje na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu i saradnju sa međunarodnim inicijativima o povratku na granice Izraela pre rata 1967. godine. Izrael je u tom ratu osvojio Pojas Gaze, uz Zapadnu obalu i istočni Jerusalim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track