OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Al Kaida bi mogla da napade Ameriku dan uoči izbora!
Foto: AP 6 Okt 2013

CBS njuz tvrdi

OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Al Kaida bi mogla da napade Ameriku dan uoči izbora!

Planeta -

Američki obaveštajni zvaničnici upozorili su lokalne vlasti u Njujorku, Teksasu i Virdžiniji na moguće napade Al Kaide dan uoči predsedničkih izbora u SAD.

To je objavio je CBS njuz, pozivajući se na neimenovane izvore

Kako javlja ta televizija, ne pominju se konkretne lokacije, ali američki obaveštajni zvaničnici su obavestili združene antiterorističke snage o eventualnim pretnjama.

"FBI u saradnji sa našim federalnim, državnim i lokalnim kolegama, razmenjuje i procenjuje informacije na dnevnoj bazi i nastaviće da tesno sarađuje sa partnerima u lokalnoj policiji i obaveštajnim službama kako bi se identifikovale i sprečile eventualne potencijalne pretnje po javnu bezbednost"; rekao je visoki zvaničnik FBI za CBS.

Rojters navodi da nije mogao da proveri ove navode, a zvaničnici u ministarstvu za unutrašnju bezbednost nisu odgovorili na zahtev agencije za komentar.

Predstavnici lokalnih vlasti u Ohaju, Pensilvaniji, Arizoni, Viskonsinu i Floridi rekli su Rojtersu da neće biti povećan broj pripadnika snaga bezbednosti u odnosu na broj koji je bio angažovan na izborima 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track