(VIDEO) PUTIN S POŠTOVANJEM: Odlikovao sam Zvezdom heroja ruske pilote i marinca
Foto: AP

Počast junacima

(VIDEO) PUTIN S POŠTOVANJEM: Odlikovao sam Zvezdom heroja ruske pilote i marinca

Planeta -
Dvojica od trojice junake noćašnje drame "suhoja" u Siriji odlikovana su nažalost posmrtno

Poginuli pilot "Su-24" i marinac koji je učestvovao u spasilačkoj operaciji, kao i preživeli pilot, odlikovani su Zvezdom heroja Ruske Federacije, najvišim počasnim zvanjem u toj zemlji.

"Pilot je spasen, sad je u našoj bazi, na aerodromu. On i drugi učesnici operacije spasavanja odlikovani su državnim ordenom na predlog Ministarstva odbrane", potvrdio je Putin novinarima.

Zamoljen da prokomentariše preporuku MIP Rusije građanima da ne putuju u Tursku, Putin je kazao da je to nužna mera posle tragičnih događaja kao što su uništavanje ruskog aviona i smrt pilota.

"Problem nije samo u tragediji, s kojom smo s juče suočili. Problem je mnogo dublji. Mi vidimo - i ne samo mi, uveravam vas, nego i ceo svet - da sadašnje rukovodstvo Turske godinama sprovodi ciljanu unutrašnju politiku islamizacije svoje zemlje. Islam je velika svetska religija, jedna od tradicionalnih u Ruskoj Federaciji, i mi podržavamo islam i podržavaćemo ga. Ali ovde je reč o podršci radikalnijim strujama, a to samo po sebi stvara veoma neprijateljsko okrućenje i atmosferu - ovo je prva", kazao je predsednik Rusije.

(RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track