PROVOKACIJA: Albanci teroriste iz Kumanova dočekali kao heroje!
Foto: Rojter

Skandalozno: Počasti za napadače na Kosovu

PROVOKACIJA: Albanci teroriste iz Kumanova dočekali kao heroje!

Planeta -
Porodicama su predata tela Džafera Zimeraja, Bega Ruizaja, Mirsada Ndrecaja, Valona Kabašija, Turgaja Gašija, Samida Kastriotija, Hisena Rušitija, Fatluma Višesele i Arbena Redžaja. Tela su dočekali brojni građani i udruženje veterana OVK

SKOPLJE - Tela devet Albanaca ubijenih u obračunu s policijom u Kumanovu dopremljena su juče ujutru u Prištinu, gde su dočekana špalirom albanskih zastava i počastima neprimerenim za teroriste.Porodicama su predata tela Džafera Zimeraja, Bega Ruizaja, Mirsada Ndrecaja, Valona Kabašija, Turgaja Gašija, Samida Kastriotija, Hisena Rušitija, Fatluma Višesele i Arbena Redžaja. Tela su dočekali brojni građani i udruženje veterana OVK.Druga autopsijaDa provokacija bude još veća, direktor prištinskog nadleštva za autopsije Arsim Grđaliju izjavio je da će ponovo biti obavljena autopsija, jer sumnjaju da su ubijeni posle predaje. Veterani OVK saopštili su da, ako prištinske vlasti ne pristanu da sahrane teroriste s državnim počastima, oni će.- Nemiri u Makedoniji su samo početak. Makedonija, BiH, Kosovo - svaka od tih zemalja je pod teškim bremenom nerešenih međuetničkih odnosa i potrebna je samo mala iskra da se taj sukob rasplamsa. Samo dve nedelje delile su upad mladog Nerdina Ibrića s pokličem „Alahu ekber“ u policijsku stanicu i sukob u Kumanovu, a onda su Albanci i Makedonci zajedno protestovali tražeći smenu Nikole Gruevskog.Simbol objave rataOnima s dubljim sećanjem slike protesta u Skoplju izazvale su jezu: albanske i makedonske zastave zavezane s namerom da se objavi jedinstvo. Isto tako su HDZ, SDS i SDA vezivali zastave u BiH 1990. Vezivanje zastava do danas je u BiH ostalo simbol neprepoznate objave rata - piše analitičar Edvard P. Džozef za ugledni Forin polisi.

Ali AhmetiHOĆEMO VELIKU EVROPUAli Ahmeti, lider Demokratske unije za integracije, koja je u vladajućoj koaliciji u Makedoniji, tvrdi da velika Albanija nije projekat Albanaca. On dodaje:- Posvećeni smo velikoj Evropi s prestonicom u Briselu, gde ćemo svi - Albanci, Grci, Srbi, Nemci - živeti dobro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track