(VIDEO) NAPAD NA HOTEL U TRIPOLIJU: Teroristi ISIL ubili 8 osoba, među kojima dve žene
Foto: Printscreen

Usred bela dana

(VIDEO) NAPAD NA HOTEL U TRIPOLIJU: Teroristi ISIL ubili 8 osoba, među kojima dve žene

Planeta -
Petorica maskiranih ljudi aktivirali su automobil bombu na parkingu, pa su uleteli u hotel kroz rupu u zidu

TRIPOLI - Teroristi Islamske države (ISIL) u Libiji preuzeli su odgovornost za napad na luksuzni hotel "Korintija" u Tripoliju, tokom kog su ubili osam ljudi, saopštila je grupa koja na internetu prati aktivnosti terorista "SITE".

Međ poginulima su dve žene, bezbednosni zvaničnik kao i dvojica napadača, rekao je lokalnoj televiziji direktor libijskih specijalnih odbrambenih snaga Mahmud Hamza, prenela je agencija Rojters. Hamza je za televiziju al-Nabaa rekao da je situacija "pod kontrolom", ali nije mogao da kaže gde su ostali napadači.

U poruci na tviteru, ogranak Islamske države u zapadnoj Libiji saopštio je da su njihovi džihadisti upali u hotel, poznat po tome što u njemu najviše odsedaju strane diplomate i libijski zvaničnici, prenela je agencija AFP.

Maskirani napadači napali su hotel "Korintija" tako što su prvo aktivirali automobil bombu na parkingu, a zatim uleteli kroz razvaljeni zid hotela, kaže menadžer Hasal al Abej. Ima nagoveštaja, koji nisu potvrđeni, da je reč o teroristima Islamske države (ISIL).

U vreme napada u hotelu je bilo gostiju iz Evrope i Turske. Napadači još nisu izneli nikakve zahteve.

http://www.youtube.com/watch?v=Ukgog6XphNw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track