TURSKI LIST: Teroristkinja nije novinarka, to je propaganda protiv nas
Foto: Youtube/Printscreen

Najavili tužbe

TURSKI LIST: Teroristkinja nije novinarka, to je propaganda protiv nas

Planeta -
Turski opozicioni list "Džumhurijet" demantovao je da Seher Čagla Demir, navodna teroristkinja osumnjičena za sinoćnji bombaški napad u Ankari, bila u bilo kakvom radnom odnosu kod njih i zapretio da će tužiti sve medije koji budu širili tu tvrdnju.

"Sputnjik" je prethodno, na osnovu fotografija turske agencije INA, objavio da je Demirova studirala na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u gradu Balikesiru na zapadu Turske i da je radila kao novinarka-saradnica opozicionog lista "Džžumhurijet".

Turska policija je na mestu eksplozije, koja je usmrtila najmanje 37 ljudi, navodno Demirovu identifikovala na osnovu delova tela i otisaka prstiju. Šef deska u "Džumhurijetu" Ajse Sajin kaže da Demirova nema bilo kakve veze s ovim listom.

"Ni blizu toga, bili smo šokirani kada se ta informacija pojavila. Proverili smo svu dokumentaciju i u redakciji u Ankari i u Istanbulu, ali nismo pronašli ništa što ima veze sa Demirovom. Uz to, mi ne sarađujemo sa frilenserima", rekla je Sajinova za RIA Novosti. Ona je zapretila da će advokati "Džumhurijeta" tužiti sve medije koji budu širili takve tvrdnje.

"U pitanju je prljava propagandna kampanja protiv našeg lista", rekla je Sajinova. Turske vlasti su ranije saopštile da je od dvoje napadača koji su učestvovali u bombaškom napadu u Ankari, jedna bila žena i to pripadnica Radničke partije Kurdistana (PKK).

Taj napad, koji se dogodio u centru Ankare, samo nekoliko stotina metara od zgrada turskog Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova, drugi je bombaški napad u tom gradu u manje od mesec dana.

Turska policija je došla do dokaza da je jedan od bombaša bila pripadnica PKK, koja se priključila toj militantnoj grupi 2013. godine. Ona je rođena 1992. godine i potiče iz grada Karsa na istoku Turske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track