(VIDEO) BEŽALI I TIGROVI I MEDVEDI: Žestoki udari tornada poharali Ameriku
Foto: AP

Kao na Sudnji dan

(VIDEO) BEŽALI I TIGROVI I MEDVEDI: Žestoki udari tornada poharali Ameriku

Planeta -
Najgore su prošli Kanzas, Nebraska, Teksas i Oklahoma, gde je protutnjalo najmanje 29 pijavica
1 / 7 Foto: Reuters

OKLAHOMA SITI - Više desetina tornada poharalo je centralni deo Sjedinjenih Američkih Država, uništavajući na svom putu kuće i prevrćući automobile, a pijavica je razrušila i zoološki vrt u gradu Tatlu, pa su medvedi i tigrovi pobegli.

Na sreću, zbunjene i uplašene životinje nisu daleko odmakle i brzo su pohvatane i vraćene.

Ovo je do juče bio stambeni kvart (Foto: AP)
Ovo je do juče bio stambeni kvart (Foto: AP)

Televizijski kanal specijalizovan za meteorologiju "Veder čenel" je izvestio da je u saveznim državama Kanzas, Nebraska, Teksas i Oklahoma uočeno najmanje 29 tornada, prenela je agencija AFP.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zasad nema izveštaja o mogućim ljudskim žrtvama, a najveća materijalna šteta je zabeležena u Oklahoma Sitiju, koji su pogodile čak dve oluje u istom danu.

U tom gradu je nevreme uništilo više kuća, prevrtalo automobile na autoputu i uzrokovalo prekid snabdevanja električnom energijom.

U južnom delu Oklahoma Sitija je juče palo do 15 santimetara kiše, pa je grad po prvi put u svojoj istoriji izdao upozorenje za poplavu, izjavila je portparol gradske vlasti Kristi Jeger.

http://www.youtube.com/watch?v=mEzVdLGHg4E

Snimci lokalne filijale Si-En-Ena ukazuju na veliku materijalnu štetu u čitavoj saveznoj državi Oklahomi, uključujući jednu zgradu kroz koju je prošao tornado, pa su svuda po okolnim livadama razasuti lični predmeti stanara.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Centralnom delu SAD će i tokom narednog vikenda pretiti izuzetno loše vreme, zahvaljujući veoma sporom kretanju tog vremenskog fronta sa jednog na drugi kraj Severne Amerike", saopštila je američka Meteorološka služba.

Ta služba je upozorila i da opasnost od tornada i dalje preti delovima Nebraske, Kanzasa, Oklahome i Teksasa.

http://www.youtube.com/watch?v=7deLbUZXbKw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track