(VIDEO) ERDOGAN BESAN NA NEMAČKU: Zbog satiričnog videa Ankara pozvala nemačkog ambasadora!
Foto: Printscreen YouTube

Ne podnosi nikakvu kritiku

(VIDEO) ERDOGAN BESAN NA NEMAČKU: Zbog satiričnog videa Ankara pozvala nemačkog ambasadora!

Planeta -
Pesma na nemačkoj televiziji koja se ruga predsedniku Turske zbog opresivnog režima i hapšenja novinara izazvala diplomatski skandal!

Turski zvaničnici su ambasadoru Martinu Erdmanu preneli zvaničnu osudu zbog satiričnog videa i zatražili da televizija koja je 17. marta pustila spornu pesmu prekine da je emituje, potvrdio je zvaničnik ministarstva koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, prenosi AP.

Pesma na nemačkom jeziku, koja još uvek može da se vidi na sajtu državne ARD i društvenim mrežama, aludira između ostalog na hapšenje opozicionih novinara, nasilje nad demonstranatima i navodima da Turska više voli da preduzima mere protiv kurdskih pobunjenika nego protiv terorističke Islamske države.

U spotu ove pesme je i snimak u kojem Erdogan pada sa konja. U jednoj strofi se pominje i da "novinar koji napiše nešto što se ne dopadne Erdoganu, sutradan završi u zatvoru" prenosi AP.

Predsednik Nemačkog saveza novinara, Frenk Uberal, rekao je da je Erdogan "očigledno izgubio kontrolu''. On je dodao da je reakcija predsednika "smešna" ali da ljudi ne treba da zanemaruju činjenicu da je "progon novinara gorka realnost u Turskoj'', piše u saopštenju Saveza novinara Nemačke.

Više od 1.800 sudskih slucajeva je pokrenuto protiv osoba optuženih za vredanje Erdogana od kada je izabran za predsednika 2014. godine. Sudski procesi se vode protiv brojnih poznatih ličnosti, novinara, čak i đaka.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track