(VIDEO) JEDNOSTAVNO VOLIM DA IH JEDEM Lekari se frapirali kada su videli šta ovaj čovek ima u želucu
Foto: Printscreen YT

Medicinski fenomen

(VIDEO) JEDNOSTAVNO VOLIM DA IH JEDEM Lekari se frapirali kada su videli šta ovaj čovek ima u želucu

Planeta -

Lekari u indijskom gradu Amritsaru frapirali su se kada su pacijentu iz stomaka izvadili 40 noževa.

Surdžit Sing, policajac, potražio je medicinsku pomoć žaleći se na bolove u stomaku i na loš apetit.

Prvobitno su lekari mislili da se pacijentu razvio tumor, ali biopsijom su utvrdili metalni sadržaj u želucu.

"Čim smo postavili kameru u želudac, videli smo neke metalne predmete na ekranima. Sve je izgledalo nadrealno, podsećalo na noževe. Tek tada nam je pacijent priznao da ima potrebu da guta noževe", izjavio je hirurg Jitendra Malotra.

"Ovakav slučaj u 20 godina svoje karijere nisam imao, niti sam za tako nešto ikada čuo", rekao je on posle šestočasovne operacije u kojoj je učestovao tim od pet hirurga.

Uglavnom su to bili noževi na sklapanje, ali neki su bili i rasklopljeni, dužine petnaestak centimetara. Komplikovani hirurški zahvat dobro je prošao i noževi su izvađeni iz tela muškarca koji se dobro oporavlja.

"Pacijent nam je rekao da je progutao 28 noževa, ali mi smo pronašli čak njih 40. Takođe za svaki slučaj smo obavili i skeniranje celog tela na metal", izjavio je Malotra.

Na pitanje da je li gutanje noževa bolno, pacijent je priznao da malo boli, a lekari su ovo nazivali psihičkim poremećajem koji se kod njega se pojavilo posle saobraćajne nesrećePacijenta, inače oca dvoje dece, iz bolnice neće otpustiti dok psihijatri ne ustanove šta ga je nateralo da dva meseca, kako je sam priznao, guta noževe. On je pod stalnom kontrolom, jer se lekari boje da opet ne počne to da radi.

Pacijent je priznao da je svoju bolesnu zavisnost skrivao je od porodice.

"Ne znam zašto sam to radio. Jednostavno mi se svideo taj ukus metala i postao sam zavisnik kao neko ko je zavisan od duvana ili alkohola. Žao mi je porodice, a zahvalan sam lekarima koji su mi spasili život i povadili te noževe iz mene. Sada sam drugi čovek i obećao sam i hirurzima da to više neću radili. Oni su mi savetovali da kada osetim potrebu za metalom, jedem spanać", rekao je za CNN Indijac s neobičnom navikom.

(Aldžazira/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track