(VIDEO) NAJZAD UHVAĆEN UBICA: Sestre su 1975. godine otišle po parče pice i nisu se vratile
Foto: Jutjub

Posle 40 godina

(VIDEO) NAJZAD UHVAĆEN UBICA: Sestre su 1975. godine otišle po parče pice i nisu se vratile

Planeta -
Policija je konačno zvanično optužila zlikovca koji je učestvovao u otmici i ubistvu sestara Lion

MERILEND - Seksualni prestupnik Lojd Li Velč (58) koji je 40 godina bio osumnjičen za otmicu i ubistvo sestara Katrin i Šejle Lion, napokon se suočava sa optužbama za ubistvo prvog stepena.

Velč, koji je još u februaru bio osumnjičen za otmicu devojčica, ali konačno je 10. jula ove godine zvanično i optužen, a suočava se sa optužbama za ubistvo prvog stepena.

On je bio osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja devojčica u Južnoj Kaliforniji, Delavaru i Virdžiniji i bio je u Viton Plaza tržnom centru istog dana kada i sestre Lion.

25. marta 1975. sestre Katrin i Šejla Lion iz Merilenda otišle su u šoping centar Viton Plaza da pogledaju uskršnju izložbu i kupe parče pice, posle čega im se gubi svaki trag, a važni novi detalji o nerešenom slučaju objavljeni su na konferenciji za štampu.

Velč je policiji je rekao da je zajedno s njima izašao iz tržnog centra i da je kasnije video strica kako seksualno zlostavlja devojčice. Posle toga ih navodno više nikada nije video.

Sestre Katrin (10) i Šejla (12) trebalo je da se vrate do četiri popodne, ali pošto ih nije bilo, majka je pozvala policiju i organizovana je velika potraga. Tokom četrdeset godina policija je prikupila više od 2.000 indicija, ali nijedna nije potvrđena.Policija je imenovala Lojda Li Velča i njegovog strica kao glavne osumnjičene.

Nagoveštaj koji je možda najviše obećavao potekao je od svedoka koji je rekao da je video dve devojčice koje liče na žrtve, vezane u automobilu tipa karavan.

Policija još uvek traga za telima.

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track