(VIDEO) NJENU RAZMENU TRAŽE: Ovo je teroristkinja Sadžida al Rišavi za koju ISIL nudi Japanca
Foto: Printscreen Yt

Željna ubijanja

(VIDEO) NJENU RAZMENU TRAŽE: Ovo je teroristkinja Sadžida al Rišavi za koju ISIL nudi Japanca

Planeta -
Ona je bila četvrti bombaš-samoubica u napadima na tri hotela u Amanu 2005, ali eksploziv se nije aktivirao. Njen muž i još dvojica terorista ubili su 57 ljudi

RAKA - "Više ne žele novac, pa ne morate da se brinete da ćete finansirati teroriste. Samo traže da bude oslobođena njihova zatvorena sestra, Sadžida al Rišavi", rekao je na audio-snimku Kendži Goto, jedan od dvojice japanskih talaca koji je imao sreću da preživi odmazdu terorističke ISIL.

Ovo je teroristkinja Sadžida al Rišavi, koju džihadisti žele na svojoj strani.

Sadžida al Rišavi učestvovala je u bombaškim napadima u tri hotela u Amanu 2005, kad je poginulo 57 ljudi, i zato ju je jordanski sud osudio na smrt. Ona je, zapravo, propali četvrti bombaš-samoubica; trebalo je da aktivira eksploziv koji je nosila na telu kad je zakazao okidač. O tome je govorila na jordanskoj televiziji, koja je čak napravila i rekonstrukciju tog neuspelog zločina.

Njen suprug, Ali Husein Ali al Šamari, stradao je u istom napadu na tri hotela u Jordanu: on je pobio 38 svatova u hotelu "Radison", a njen brat, ubijen u Faludži, bio je desna ruka Abu Musaba al Zarkavija, ubijenog vođe Al Kaide u Iraku.

Sadžida je na snimku objasnila da ju je suprug naučio kako da aktivira eksploziv i da su se zatim automobilom odvezli do hotela.

"Moj suprug je ušao u hotel i otišao u jedan ugao, a ja u drugi", rekla je ona. "U hotelu je bila svadba, deca, žene i muškarci. Moj suprug je detonirao pojas, a ja sam pokušala, ali moj nije eksplodirao."

Prikazane su i fotografije njenog eksplozivnog pojasa, ispunjenog kuglicama iz kugličnih ležajeva radi stvaranja šrapnela.

Sadžidu je u septembru 2012. vojni sud u Amanu osudio na smrt vešanjem. Žalila se, ali žalba je odbačena. U oktobru 2010. žalila se ponovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track