(VIDEO) VASKRŠNJE ČUDO: Pravoslavnoj ikoni Isusa Hrista ni vatra ne može ništa!
Foto: Pravoslavljepzv.wordpress.com

Pobedio oganj

(VIDEO) VASKRŠNJE ČUDO: Pravoslavnoj ikoni Isusa Hrista ni vatra ne može ništa!

Planeta -
Cela pravoslavna crkva Svetog Georgija u Noksvilu, SAD, je izgorela, jedino je Gospodnja ikona istrpela oganj koji je i staklo topio!

NOKSVIL - Ova ikona Gospoda Isusa Hrista jedina je kojoj požar nije mogao ništa iako je baš na uskršnje jutro ove godine progutao celu Grčku pravoslavnu crkvu u Noksvilu u Tenesiju.

"Očigledno je da je vrelina bila takva da se istopilo staklo koje je pokrivalo ikonu, ali ikona je ostala nepovređena. Baš čudesno! Molim vas da budete u molitvi sa onima koji zovu crkvu Svetog Georgija svojim crkvenim domom. Mnogo toga treba da se učini, ali, nesumnjivo, Bog je sa njima!“, kaže Troj Stavros, koji je fotografisao ikonu.

"Ova ikona je od drveta. Drvo gori na 230 stepeni Celzijusa. Ali, najmanja temperatura na kojoj se topi staklo je 1.500 stepeni Celzijusa! Ova ikona morala je da istrpi toliku temperaturu… Naučna objašnjenja ne mogu ovo objasniti. Fizički, to je nemoguće. Deo drveta oslikan jajčanom temperom i mastilom trebalo bi da bude potpuno spaljen ili bar pocrneo od užarenja i dima. Ali, ovu ikonu je Gospod sačuvao od svega toga. Ja stvarno nemam reči!", kaže Nikolas Nelson, student medicine i član iste parohije.

http://www.youtube.com/watch?v=oQCCdumkHeA

(Pravoslavljepzv.wordpress.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track