VOĐA SEVERNE KOREJE BEZ MILOSTI: Kim Džong Un smenio rođenu sestru jer mu je ugrozila bezbednost
Foto: Printscreen/YouTube

Niz incidenata

VOĐA SEVERNE KOREJE BEZ MILOSTI: Kim Džong Un smenio rođenu sestru jer mu je ugrozila bezbednost

Planeta -
Kimova sestra je prošle godine došla na niz vodećih mesta u vladi, a između ostalog bila je glavni politički savetnik svom starijem bratu

Sestra severnokorejskog vođe Kima Džong Una nakon niza incidenata smenjena je sa mesta osobe odgovorne za njegovu ličnu sigurnost.

Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters

Jedan od incidenata zbog kojih je navodno smenjena 26-godišnja Kim Jo Džong dogodio se na festivalu mladih, kada je njenog brata napala gomila oduševljenih građana, uhvativši ga za ruke i noge. Zvaničnici vladajuće partije pokušali su da ih zaustave, ali red je uspostavljen tek nakon što su se umešali telohranitelji u vojnim uniformama.

Ranije ove godine Kima je prilikom posete jednoj kolektivnoj farmi uzbuđeni muzičar gotovo udario u glavu, mašući gitarom.

Kim je prošle godine došla na niz vodećih mesta u vladi, a između ostalog bila je glavni politički savetnik svom starijem bratu. Državni mediji nazivali su je "ključnim radnikom u Centralnom komitetu Radničke partije", a jedan od njenih zadataka bio je promovisanje Kimovog imidža i njegova zaštita.

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track